Geleceğin ulusal grup oyuncuları Bolu’da 2025 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Geleceğin ulusal grup oyuncuları Bolu’da 2025 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

Bolu’da U13 Su Topu Ulusal Grubu oyuncuları, 2025 yılında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor. Ulusal Grup Antrenörü Furkan Özgür, “Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en güzel halde temsil etmek istiyoruz” dedi.

U13 Su Topu Ulusal Grubu oyuncuları, Bolu’da hazırlık kampına girdi. Ulusal Kadro Antrenörü Furkan Hür idaresinde hazırlık kampına 10 vilayetten 30 sportmen katıldı. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü Kompleksinde bulunan olimpik yüzme havuzunda çalışmalara başlayan ulusal grup, 2025 yılında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na kadar Bolu’da hazırlıklarını sürdürecek. Geleceğin ulusal ekip oyuncularının yetiştirildiği kampta maksat, Avrupa Şampiyonası’nda uygun derece elde etmek.

“Avrupa Şampiyonası’nda uygun bir derece almak ismine hazırlanıyoruz”

Bolu’da 2025 yılında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na hazırlandıklarını tabir eden Bayan Su Topu Ulusal Ekip Antrenörü Furkan Hür, “Bolu’da U13 yaş ve altı gelişim kampımızı sürdürüyoruz. 10 farklı vilayetten 30 atletimiz var. 30 atletle birçok farklı vilayetten atletlerimizle burada idmanlarımıza devam ediyoruz. 2025 yılında düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda uygun bir derece almak ismine hazırlanıyoruz. Önümüzde bir buçuk yıllık hoş bir süreç var. Gerçek, kısa vadeli, orta vadeli, uzun vade gayelerle uygun bir hazırlık yaparak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi en uygun halde temsil etmek istiyoruz” dedi.

“Bolu’nun hem hoş havasına hem tesislerine gereksinimimiz var”

Bolu’nun uğurlu geldiğini lisana getiren Ulusal Kadro Antrenörü Furkan Özgür, “Çalışmalarımızı çoğunlukla Bolu’da sürdürüyoruz. Geçen sene de birçok Bolu’da çalışma yaptık. Bu çalışmaların sonucunda da uygun sonuçlar aldık. Ülkemiz birinci kez üst üste Avrupa Şampiyonası’nda beş maç kazandı. Akabinde da ülkemizi çeyrek finalde temsil ettik. Bolu’nun hem hoş havasına hem tesislerine muhtaçlığımız var. Burada da kamplarımızı sürdürmek istiyoruz açıkçası” diye konuştu.

“13 yaş çok önemli”

Genç ulusallar için Bolu’da temelleri uygun bir biçimde attıklarını söz eden Furkan Hür, “Burada hakikaten büyük bir yenilik oldu. Hem federasyonumuz için son 2 yılda en başta bakanımız olmak üzere Spor Bakanlığı olmak üzere Bolu valimize, Bolu vilayet müdürümüze ve Türkiye Spor Federasyonu Lideri Mete Erol’a hakikaten çok teşekkür ediyoruz. Bizlere bu imkanları sağladığı için. Zira tesiste birçok imkan var. Ölçümlerimizi yapabiliyoruz. Test kriterlerimizi oluşturabiliyoruz. Test protokollerini takip edebiliyoruz. Zira 13 yaş sahiden bir atletin gelecek hayatıyla ilgili gelecekteki spor hayatıyla ilgili temellerin oluştuğu ve değiştirilemeyecek motorik özellikleri kazandığı bir yer. Bu da bizim için çok kıymetli. İleride oynayacağımız maçlarda bu atletlerin daha sağlıklı, verimli oyunlar oynaması bizim için çok hoş bir kazanım olacak” biçiminde konuştu.

“Ülkemizi en uygun halde yurt dışında yurt içinde temsil etmek istiyoruz”

Geleceğin Su Topu Ulusal Kadrosu oyuncuları olacaklarını söyleyen Hür, “Bir ulusal ekip havuzu oluşturduk. Bu işte tesis ve imkanlar dahilinde. Bu imkanlar dahilinde de ülkemizi en uygun halde yurt dışında yurt içinde temsil etmek istiyoruz” tabirlerini kullandı.

“Gelecekte herkes üzere Türkiye’yi en yeterli biçimde temsil etmek istiyorum”

U13 su topu ulusal kadro oyuncusu Eda Moroğlu ise, “13 yaşındayım. İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nde oynuyorum. Bolu’da ağır bir formda idman yapıyoruz. Gelecekte herkes üzere Türkiye’yi en güzel halde temsil etmek istiyorum. A Ulusal Takım’a kadar yükselmek istiyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendilerini uyaran adami darp eden sahislar otomobili birakip kacti 3vR4Bp39
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendilerini uyaran adamı darp eden şahıslar otomobili bırakıp kaçtı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 3 şahıs, trafikte kızını rahatsız ettikleri için kendilerini uyaran adamı darp edip otomobili yolda bırakarak kaçtı. Darp edilen vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Olay, Tosya ilçesi Rıhtım Boyu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.K. isimli vatandaş otomobiliyle, kızı S.K. ise motosikletiyle evlerine gitmek için arka arkaya seyir halindeyken, aynı yöndeki bir otomobildeki 3 genç, S.K. idaresindeki motosikleti taciz etti. Durumu fark eden H.K. aracını durdurarak, otomobildeki gençleri uyarmak istedi. Araçta bulunan 3 genç, çıkan tartışma sırasında H.K.’yi darp etti. Bu sırada sesleri duyan vatandaşlar araya girerek kavgayı ayırdı. Olayın ardından 3 genç, bulundukları otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı.

Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen H.K. sağlık ekipleri tarafından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, olay yerinde bırakılan otomobilin sahibinin oğlu olduğu öğrenilen ve olaya karıştığı değerlendiren 1 kişiyi olay yerinin yanında bulunan okulun bahçesinde yakaladı. Şahıs, polis merkezine götürdü. Şahısların olay yerinde bıraktığı otomobil ise otoparka çekildi.

Olayın S.K.’nin kullandığı motosikletin trafikte şahıslar tarafından taciz edilmesiyle başladığını ifade eden gördü tanığı Akif Dalsız, “Ben sesler üzerine geldiğimde, kızın babası, ‘ayıp değil mi, gençlik böyle olur mu’ diyordu. Daha sonra çocuk adamın yakasına yapıştı, adam da onun yakasına yapıştı. Büyüğe hiç saygı yok. Ayırmaya kalktığımızda ilk önce kıza vurdu. Babası, ‘ne yapıyorsun’ derken ona saldırdılar. Millette ahlak kalmamış, bu gençlik nereye gidiyor bilmiyoruz. Nereye kadar böyle devam edecek” dedi.

Polis ekipleri olay yerinden kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin