Geleceğin Teknoloji Yıldızları Deneyap Atölyelerinde - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Deneyap Atölyelerinde

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3 Vakfı) ortak çalışması sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ilk eğitimler tamamlanarak dönem sonu proje şenliği gerçekleştirildi.

Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları veya girişimcileri olabilecek öğrencileri ortaya çıkaracak atölyeler, gençleri Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda destekliyor.

Öğlebeli Gençlik Merkezinde düzenlenen Robotik Kodlama Proje Şenliğine katılan Vali Fuat Gürel öğrenciler tarafından yapılan proje çalışmalarının yer aldığı stantları ziyaret ederek öğrencilerden bilgiler aldı.

DENEYAP Atölyesinde 160 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven,”Bugün burada robotik kodlama şenliğimizi gerçekleştirdik. DENEYAP atölyemize yazılı ve uygulamalı sınavlarla alınan 160 öğrencimize 36 ay eğitim veriyoruz. Eğitimimizin bugün ikinci aşamasını tamamlamış olduk. Burada robotik kodlamanın geldiği aşama ve gençlerimize verdiğimiz eğitimin aileleri tarafından görülmeli. Programın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerin yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”dedi

Ortaokul Grubu Deneyap Proje Şenliği Derece Alan Takımlara protokol üyeleri ile birlikte kupalarını veren Vali Gürel tüm takımları ve çocukları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Robotik Kodlama Proje yarışmasında; 1. Sıradışı Zekalar Takımı, 2. İngenious Takımı ve 3. Çikolatalı Sütler Takımı oldu.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta trafik kazasi kamerada 2 yarali MX9j33eC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta trafik kazası kamerada: 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, C.E. idaresindeki 67 TN 846 plakalı otomobil, karşı yönden gelen M.T. yönetimindeki 21 AGU 680 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada sürücü C.E. ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Yaralıların tedavisine başlanırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin