Geleceğin Teknoloji Yıldızları Deneyap Atölyelerinde - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Deneyap Atölyelerinde

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3 Vakfı) ortak çalışması sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ilk eğitimler tamamlanarak dönem sonu proje şenliği gerçekleştirildi.

Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları veya girişimcileri olabilecek öğrencileri ortaya çıkaracak atölyeler, gençleri Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda destekliyor.

Öğlebeli Gençlik Merkezinde düzenlenen Robotik Kodlama Proje Şenliğine katılan Vali Fuat Gürel öğrenciler tarafından yapılan proje çalışmalarının yer aldığı stantları ziyaret ederek öğrencilerden bilgiler aldı.

DENEYAP Atölyesinde 160 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven,”Bugün burada robotik kodlama şenliğimizi gerçekleştirdik. DENEYAP atölyemize yazılı ve uygulamalı sınavlarla alınan 160 öğrencimize 36 ay eğitim veriyoruz. Eğitimimizin bugün ikinci aşamasını tamamlamış olduk. Burada robotik kodlamanın geldiği aşama ve gençlerimize verdiğimiz eğitimin aileleri tarafından görülmeli. Programın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerin yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”dedi

Ortaokul Grubu Deneyap Proje Şenliği Derece Alan Takımlara protokol üyeleri ile birlikte kupalarını veren Vali Gürel tüm takımları ve çocukları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Robotik Kodlama Proje yarışmasında; 1. Sıradışı Zekalar Takımı, 2. İngenious Takımı ve 3. Çikolatalı Sütler Takımı oldu.(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
oncan 5 zonguldak tanitim gunlerinde dogalgaz arama gemisi konsepti yer alacak ktGjl2BP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Öncan, “5. Zonguldak Tanıtım Günleri’nde doğalgaz arama gemisi konsepti yer alacak”

Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Ziya Öncan, İhlas Haber Ajansı (İHA) Zonguldak Muhabiri Onur Altındağ’ı ziyaret ederek, bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Zonguldak Tanıtım Günleri’ne ilişkin detayları paylaştı.

Zonguldak Valiliği himayelerinde, 14-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek dev organizasyon için hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Öncan, ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerin koordinasyonunda açılacak stantlarla yöresel değerlerin tanıtılacağını ifade etti.

“Almanya’dan çevre illere kadar geniş çaplı katılım bekliyoruz”

Organizasyon öncesi hem yurt içi hem de yurt dışında kapsamlı görüşmeler yaptıklarını aktaran Öncan, “Almanya’ya giderek oradaki derneklerimizi ziyaret ettik ve projemizi anlattık. Zonguldak’ta da tüm ilçelerimizi bizzat ziyaret ederek bilgilendirme toplantılarımızı tamamladık. Etkinlik tarihi yaklaştıkça heyecanımız da artıyor. Başta İstanbul, Bursa, Kocaeli, Bolu ve Tekirdağ olmak üzere çevre illerdeki tüm hemşerilerimizi 14 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceğimiz coşkulu açılışa bekliyoruz” dedi.

Önceki yıllarda maden ocağı ve kömür treni, bu yıl doğalgaz arama gemisi

Tanıtım günlerinde her yıl farklı bir motto ile projeler ürettiklerine dikkat çeken Öncan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“ZONDEF olarak etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya özen gösteriyoruz. Geçmiş yıllarda etkinlik alanına maden ocağı kurmuş ve kömür treni getirmiştik. Bu yıl ise Zonguldak açıklarından çıkarılan ve ülkemiz için büyük önem taşıyan doğalgazı simgeleyen arama gemisi konseptinde dev bir stant kurarak bu büyük keşfi tüm dünyaya anlatacağız. Bu kapsamlı ve anlamlı organizasyona tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizi davet ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin