Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Nisan, 2016 14:52 tarihinde yayınlandı
0

Gençler, 57. Alay’a Vefa İçin Yürüdü

Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında  “57. Alaya Vefa Yürüyüşü”  düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Karabük’te “57. Alaya Vefa Yürüyüşü”  düzenlendi. Programda, sabah namazının ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen program, Üniversite Mahallesi’ndeki Sevgi Pınarı Camii’nde sabah namazı ile başladı. İl Müftüsü Halil Bektan’ın kıldırdığı sabah namazının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Şehitler için yapılan duaların ardından cami önünde katılımcılara ekmek ve Yarma Çorbası ikram edildi.
Ellerine Türk bayraklarını alan katılımcılar Sevgi Pınarı Camii önünden Karabük 5000 Evler Şehitler mezarlığına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Burada Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesi ile program sona erdi.
Etkinliğe, Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, KYK Müdürü Kadir Öztürk, öğrenciler ve askerler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin