Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Maden Köyü’nün yolu ağır kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanınca köylüler, 70 yaşındaki hastayı tahta kızakla ambulansa taşıdı.
Maden Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Nazmiye Yılmaz, ahırda hayvanlarını beslerken bir hayvanın darbesiyle yaralandı. Durumu ağırlaşan Yılmaz, köy sakinlerinin ihbarı üzerine 112 sıhhat gruplarına haber verildi. Lakin kar yağışının tesiriyle köyün mahalle yolları büsbütün kapanırken, ambulans köy girişine kadar ulaşabildi. Köylüler 70 yaşındaki Yılmaz’ı tahta kızakla, yaklaşık 4 kilometre aradaki ambulansa taşımak için harekete geçti. Kar üzerinde kızakla taşıdıkları hastayı inançlı bir biçimde ambulansa ulaştıran köylüler, sıhhat gruplarına teslim etti.


Gece rahatsızlanan hastayı kızakla ambulansa taşıdılar
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

