Reklam
Reklam

Gece rahatsızlanan hastayı kızakla ambulansa taşıdılar

gece rahatsizlanan hastayi kizakla ambulansa tasidilar sJNMtRDL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Maden Köyü’nün yolu ağır kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanınca köylüler, 70 yaşındaki hastayı tahta kızakla ambulansa taşıdı.

Maden Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Nazmiye Yılmaz, ahırda hayvanlarını beslerken bir hayvanın darbesiyle yaralandı. Durumu ağırlaşan Yılmaz, köy sakinlerinin ihbarı üzerine 112 sıhhat gruplarına haber verildi. Lakin kar yağışının tesiriyle köyün mahalle yolları büsbütün kapanırken, ambulans köy girişine kadar ulaşabildi. Köylüler 70 yaşındaki Yılmaz’ı tahta kızakla, yaklaşık 4 kilometre aradaki ambulansa taşımak için harekete geçti. Kar üzerinde kızakla taşıdıkları hastayı inançlı bir biçimde ambulansa ulaştıran köylüler, sıhhat gruplarına teslim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Orman işletmesi personeline ilk yardım eğitimi

Untitled 1 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Haziran, 2026 11:46 tarihinde yayınlandı
0 0

Eflani ilçesinde, Eflani Orman İşletme Müdürlüğü personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Eğitim, Eflani Devlet Hastanesi sağlık personelinin katkıları ve Eflani Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirildi. Program kapsamında Eflani Orman İşletme Müdürü Bilal Eyüboğlu, işletme şefleri ve personele temel ilk yardım uygulamaları hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Eğitimde, acil durumlarda doğru müdahale yöntemleri, hayat kurtaran ilk yardım teknikleri ve olası iş kazalarında yapılması gerekenler detaylı şekilde anlatıldı. Sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen uygulamalı çalışmalarla katılımcılar, edindikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldu.

Kurumlar arası iş birliğiyle hayata geçirilen eğitim faaliyetinin, personelin mesleki gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği kültürünün güçlendirilmesine de önemli katkılar sunacağı belirtildi.

Yetkililer, benzer eğitim programlarının ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin