Reklam
Reklam
gebe okuluna giden babalarin zorlu sinavi bebek bezi degistirme bebek yikama sq1vZrpM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Gebe okuluna giden babaların zorlu sınavı: Bebek bezi değiştirme, bebek yıkama

Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan gebe okulundan sadece anneler değil, babalar da mezun oluyor. Bebek bezi değiştirmeden yıkamaya kadar birçok bilgiyi öğrenen babalar, eğitimlerin çok verimli geçtiğini söylediler.

Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi’nde bulunan ’Gebe Bilgilendirme Sınıfı’nda anne adaylarına gebelik süreci, doğum, doğum sonrası ve bebek bakımı ile ilgili eğitim veriliyor. Baba adayları da bu süreçte eşleri nasıl destekleyeceklerini, doğum ve sonrasındaki sorumluluklarını öğreniyor. Babalar da bebek bakımına aktif katılmak için uygulamalı eğitim alıyor. Gebe eşleri ile birlikte eğitime giden babalar, alanında uzman kişileri tarafından yeni doğan bakımı, emzirme, yıkama, bebek bezi değiştirme gibi bilgileri öğreniyor. Uygulama yapan babalar zaman zaman zorlansa da eğitimlerin eğlenceli ve verimli geçtiğini belirttiler. Bazı babalar, eğitimlerin doğum öncesinde stresi azaltarak çok faydalı olduğunu, bebek bezi değiştirme, bebek yıkama gibi uygulamalarda zorlandıklarını ve annelerin değerini çok daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

“Ebeveynler huzurlu ve mutlu olursa, çocuklar da huzur bulur”

Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Çiftlerin hayatlarındaki bu yeni döneminde anne-baba olma rolünün yanında eş olma rolünün de önemini gözden kaçırmamaları ve sağlıklı bir ilişki yürütmeleri için yol göstermeye çalışmaktayız. Babaların da bu süreçte anneye destek olması ve bebeğiyle yeterince ilgilenmesi durumunda doğum sonrası ortaya çıkan yükler azalacağından ev içi huzur da artacaktır. Unutulmamalıdır ki ebeveynler huzurlu ve mutlu olursa, çocuklar da huzur bulur” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ak parti heyeti hidirellez etkinliklerinde vatandaslarla bulustu tP56US49
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti heyeti hıdırellez etkinliklerinde vatandaşlarla buluştu

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Hıdırellez etkinlikleri kapsamında çeşitli köylerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bereket ve bolluğun simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez dolayısıyla düzenlenen programlara katılan AK Parti heyeti, vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Heyet, Karabük merkeze bağlı Acıöz ve Başköy köyleri ile Safranbolu ilçesine bağlı Karıt, Tokatlı, Toprakcuma ve Karapınar köyleri, Eskipazar ilçesine bağlı Doğancılar köyü ile Eflani ilçesine bağlı Güngören ve Ulugeçit köylerini ziyaret etti.

Programlarda birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verilirken, Hıdırellez’in Anadolu’nun köklü kültürel miraslarından biri olduğu vurgulandı.

AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ile teşkilat mensuplarının da eşlik ettiği ziyaretlerde vatandaşlarla yakından ilgilenen heyet, Hıdırellez’in sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin