karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
gazzeli cocuklar icin bos siralar etkinligi yapildi rUh3VIuM
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Eylül, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Gazzeli çocuklar için boş sıralar etkinliği yapıldı

AK Parti Vilayet Gençlik Kolları tarafından Gazzeli çocuklar için kıyı bandında boş sıralar aktifliği yapıldı.
AK Parti Vilayet Gençlik Kolları tarafından Gazzeli çocuklar için boş sıralar aktifliği düzenlendi.
Sahilde düzenlenen aktifliğe AK Parti Teşkilat Lideri Mehmet Gök, Vilayet Genel Meclisi Lideri Necdet Karaveli, AK Parti Vilayet Gençlik Kolları Lideri Feyyaz Öz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Sayılı ve partililer katıldı.
Ardından AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Feyyaz Öz, basın açıklaması gerçekleştirdi.
Gazze’de binlerce öğrencinin sıralara oturamadan hayatını kaybettiğini söz eden Lider Öz, "Bugün ülkemizde yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Milyonlarca çocuğumuz, gencimiz sevinçle okullarına dönüyor, sıralarını dolduruyor. Lakin Gazze’de görüntü farklı Orada binlerce sıra bomboş, zira o sıralara oturacak çocuklar artık hayatta değil. Gazze’de binlerce günahsız çocuk, sıralarına kavuşamadan
öldürüldü ya da yarım kalmış hayallerinin başında susturuldu" dedi.
Başkan Öz açıklamasında şu sözlere yer verdi;
"Bugün ülkemizde yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Milyonlarca çocuğumuz, gencimiz sevinçle okullarına dönüyor, sıralarını dolduruyor. Fakat Gazze’de görüntü farklı Orada binlerce sıra bomboş, zira o sıralara oturacak çocuklar artık hayatta değil. Gazze’de binlerce suçsuz çocuk, sıralarına kavuşamadan öldürüldü ya da yarım kalmış hayallerinin başında susturuldu. Katil İsrail, 7 Ekim’den bu yana 19.000 çocuğu katletti. O çocukların çantaları kapının ardında asılı kaldı. Defterleri hiç açılmadı. Kalemleri hiç yazmadı. Hayatları, katil İsrail’in bombalarıyla ellerinden alındı. Katil İsrail çocukların geleceğe açılan kapılarını amaç aldı. Gazze’de yüzlerce okul yerle bir edildi, sınıflar enkaza döndü, kütüphaneler kül oldu. Çocukların umutla beklediği teneffüs zilinin yerini, bombaların uğursuz sesi aldı. Eğitim, insanlığın en temel hakkıyken; Gazze’de bu hak barbarca yok edildi. Çocukların dünyasıyla birlikte, yarının öğretmenleri, mühendisleri, hekimleri da yok edildi."
Programın son kısmında ise anı defteri konularak vatandaşların his ve kanıları alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kpyeni 4
Mustafa Akgün tarafından
06 Mart, 2026 14:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Çapraz ailesi’nden geleneksel iftar yemeği

Karabük’ün tanınmış ve sevilen ailelerinden Çapraz Ailesi, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da geleneksel iftar yemeği geleneğini sürdürdü.

Safranbolu’daki Ergüllü Baba Türbesi’nde düzenlenen iftar davetine katılan tüm misafirleri tek tek karşılayan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Çaprazoğlu Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Ramazan ayının manevi atmosferini sevenleri ve dostlarıyla paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fatih Çapraz, “Bu özel iftar yemeğinde, ailemiz ve dostlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İftar programında ayrıca Çapraz ailesinin aile büyüğü ve Karabük cemiyet hayatının unutulmaz ismi Nazım Çapraz anıldı. Merhum Nazım Çapraz’ın vefatının 7. yıldönümü münasebetiyle akşam namazı sonrası Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve ebediyete intikal etmiş aile büyükleri için dualar edildi.

Geleneksel iftar daveti, hem Ramazan ayının manevi havasını yaşatırken hem de aile ve dost bağlarını güçlendiren anlamlı bir buluşma olarak kayıtlara geçti.

Bizi sosyal medyadan takip edin