blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gazze için tekne ile denize açıldılar

Artvin’in Arhavi ilçesinde Filistin’e takviye maksadıyla, Türk ve Filistin bayraklarıyla donatılan tekneler denize açıldı. "Sumud Filosuna" dayanak için düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı.
Filistin’e Takviye Platformu öncülüğünde organize edilen programda Arhavi Balıkçı Barınağı’nda toplanan tekne ve gemiler, Türk ve Filistin bayraklarıyla süslenerek denize açıldı. Karadeniz açıklarında bir müddet yol alan tekneler, daha sonra Hopa İskelesi’ne ulaştı. Burada toplanan vatandaşlar, denizden gelen konvoyu alkışlarla karşıladı.
İlim Yayma Cemiyeti Artvin Şube Lideri Hayati Güneri, Filistin davasının insanlığın ortak problemi olduğunu vurgulayarak, "Bugün burada vicdanımızın sesini duyurmak, insanlığın davetini yükseltmek için toplandık. Sumud Filosuna takviye vermek, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için buradayız" dedi.
Gazze’de sivillerin yıllardır abluka altında yaşadığını hatırlatan Güneri, "Onların umudu bizim umudumuzdur, direnişleri bizim direnişimizdir. Dünyanın neresinde olursa olsun, paklar ölürken susamayız" tabirlerini kullandı.
Katılımcılar, üzerinde "İnsanlığın Ortak Vicdanı SUMUD Filosuna Selam Olsun", "Direnişin ve Umudun Filosu SUMUD" yazılı pankartlar açtı. Tekbir getiren küme, "Siyonist İsrail Gazze’den Defol" ve "SUMUD’a Selam Direnişe Devam" sloganları attı. Program, okunan dua ile sona erdi.
Etkinliğe Hopa Kaymakamı Abdullah Aslan Türk, Arhavi Belediye Lideri Turgay Ataselim, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Deniz sıcak hamsi zayıf: Balıkçıların gözü 10 Kasım’da

Karadeniz’de hamsi heyecanı başladı lakin uzmanlar lezzetli hamsinin Azak Denizi’nden geleceğini belirtiyor.
Her yıl hasretle beklenen hamsi tezgâhlarda yerini aldı. Ancak balıkçılar yağlı ve lezzetli hamsiyi bekliyor.
Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Lideri Atıf Malkoç, "Soğuk olmadan hamsi yağlanmaz, lezzetli olmaz. Şu anki balık bizim kıyılardaki. Temel hamsi Azak Denizi’nden gelecek" dedi.
Deniz suyu sıcaklıklarının hala yüksek olduğunu belirten Malkoç, "Hamsinin olması için denizin soğuması lazım. Deniz sıcak olduğu vakit hamsi günde 40-50 mil gidiyor. Soğuk olduğunda günde 5 mil gidiyor. Sıcak olduğunda hamsi yağlanmıyor lezzetli olmuyor. Soğuk olduğunda ise yağlanıyor. Yavaş yavaş havalar soğuyor artık fakat hamsi dönemi her vakit 10 Kasım’dan sonra başlar. Ben 45 yıldan beri denizdeyim. Hamsi 10 Kasımdan sonradır. Şu an tutulan hamsi turfanda. Bizim bu limanlardaki hamsilerimizdir. Temel hamsi üstten gelecek. Azak’tan gelecek hamsiyi bekliyoruz. Bu hamsiler bizim kıyılardaki hamsilerimiz. Alışılmış soğuk epey toplanıyor. Soğuk balıkçının canı demektir" dedi.
Karadeniz’in hâlâ dünyanın en verimli denizlerinden biri olduğunu vurgulayan Malkoç, "Karadeniz dünyanın en yeterli denizlerinden biri. Ondan yana zahmetimiz yok. Avcılıktan yana derdimiz yok iklimden yana zahmetimiz var" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.