Reklam
Reklam
gazilerin gururlu gunu wRtsOBeh jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Gazilerin gururlu günü

Bolu’da 19 Eylül Gaziler Günü’nün 103’üncü yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Bolulu gaziler gururlu günlerinde İzzet Baysal Caddesi’nde yürüdü.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından “gazilik” ve “mareşallik” unvanı verilişinin 103’üncü yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Anıtpark’ta anma programı gerçekleştirildi. Programın ilk başında Bolulu gaziler, gururlu günlerinde İzzet Baysal Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Program, kurumların Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı İbrahim Çelik konuşma yaptı.

“Türk milleti, işgal vesayete alışık olmayan asil bir millettir”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı İbrahim Çelik konuşmasında, “Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 mareşallik ve gazilik unvanı verilmişti. Bu vesileyle bugün gazi günü olarak addedilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal vesayete alışık olmayan asil bir millettir. Bu uğurda kendisini kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz 2016’da yapılmaya çalışan hain darbe teşebbüsünde canlarını hiçe sayarak vatan bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ’Kahraman, Türk ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından dalalet eden bu yönden ve rütbeye ancak sizi izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük itirafı olarak taşıyacağım’ diyerek anlatmaktadır. Öyle ki milli bağımsızlığımızı vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağını, kanlarını akıtan Türk tarihini altın sayfalar yazdıran tarihlerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara minnet şükran duygularımı ifade etmek ve milletimizin en büyük görevidir” dedi.

Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Komando Albay Cavit Nartop, Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Sami Dinçer, Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, siyasi partilerin il başkanları, kurum müdürleri, gaziler, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartin protokolu kurban bagisini kizilaya yapti dpH4KBeO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın protokolü kurban bağışını Kızılay’a yaptı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı yaşar Arslan, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu ve Amasra Kaymakamı Muhammed Çetin, kurbanlarını kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kızılay’a bağışladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini açıkladığı Türk Kızılay tarafından başlatılan ’’Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye’’ isimli kampanya Bartın’da yoğun ilgi görüyor. Türk Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Nihat Yalçın ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinin ardından Bartın Valisi Nurtaç Arslan, kurbanın kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kızılay’a bağışlamıştı. Yalçın ve Kızılay yöneticilerinin ziyaret ettiği, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu ve Amasra kaymakamı Muhammed Çetin’in ardından AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da kampanyaya destek verdi.

AK Parti İl Başkanı Arslan, Kızılay’a yapılan bağışlarla, vacip olan bir ibadetin yerine getirmek istediklerini ve dünyanın çeşitli coğrafyasında bayramı mazlum geçirenlere küçük de olsa bir el uzatmak istediklerini kaydetti. Ayrıca kendisinin Bartın’da kurban keseceğini de sözlerine ekleyen Arslan, ekonomik imkanı olan herkesin Kızılay’a bağış yapması için çağrıda bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da, kampanya için bilgilendiren Yalçın ve Kızılay ekibine, yürüttükleri ulvi görev ve sorumluluk için de teşekkür etti. Aldatmaz, her zaman milletinin yanında olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, dünyanın diğer ucundaki mazlumları da asla unutmadığını ve unutmayacağını kaydetti. Aldatmaz, köklü bir tarihe sahip olan Kızılay gibi kuruluşlar vasıtasıyla Türk milletinin bir elinin de farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerinin üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Arslan ve Aldatmaz, tüm İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’nı da kutladı.

Kampanyaya destek verenlere teşekkür plaketi de takdim eden Yalçın, kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Kampanyanın önem ve sorumluluğunun da farkında olduklarını hatırlatan Yalçın, ’’Kurban Bayramı öncesi bağış kampanyalarını sürdürmeye ve iyiliğe vesile olmayı sürdürüyoruz. Güzel örneklerin ve yardımların çoğaldığı Bartın’da yaşamak için şehrin önde gelen isimlerinin bu yolda örnek olması büyük önem taşıyor. Birlik ve beraberliğin yanı sıra yardımseverliği ile de öne çıkan şehrimizde insanlar kurban bağışının önemini çok iyi idrak ediyor. Bu nedenle kampanyamız, yoğun ilgi görüyor. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz, Allah-ü Teala, ibadetlerini, dualarını ve niyetlerini hayırlı eylesin. İsteyen herkesi Kızılay’ımızın uzattığı bu yardım, destek elini tutmaya ve ülkemizin ve dünyamızın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine de bayram yaptırmaya davet ediyoruz’’ diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin