Reklam
Reklam
gazilerin gururlu gunu wRtsOBeh jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Gazilerin gururlu günü

Bolu’da 19 Eylül Gaziler Günü’nün 103’üncü yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Bolulu gaziler gururlu günlerinde İzzet Baysal Caddesi’nde yürüdü.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından “gazilik” ve “mareşallik” unvanı verilişinin 103’üncü yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Anıtpark’ta anma programı gerçekleştirildi. Programın ilk başında Bolulu gaziler, gururlu günlerinde İzzet Baysal Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Program, kurumların Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı İbrahim Çelik konuşma yaptı.

“Türk milleti, işgal vesayete alışık olmayan asil bir millettir”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı İbrahim Çelik konuşmasında, “Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 mareşallik ve gazilik unvanı verilmişti. Bu vesileyle bugün gazi günü olarak addedilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal vesayete alışık olmayan asil bir millettir. Bu uğurda kendisini kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz 2016’da yapılmaya çalışan hain darbe teşebbüsünde canlarını hiçe sayarak vatan bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ’Kahraman, Türk ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından dalalet eden bu yönden ve rütbeye ancak sizi izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük itirafı olarak taşıyacağım’ diyerek anlatmaktadır. Öyle ki milli bağımsızlığımızı vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağını, kanlarını akıtan Türk tarihini altın sayfalar yazdıran tarihlerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara minnet şükran duygularımı ifade etmek ve milletimizin en büyük görevidir” dedi.

Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Komando Albay Cavit Nartop, Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Sami Dinçer, Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, siyasi partilerin il başkanları, kurum müdürleri, gaziler, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
motorculardan anitkabire bayrak surusu JnM7Ia11
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.

Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin