Gazilerin gururlu günü - Karabük Haber Postası
gazilerin gururlu gunu wRtsOBeh jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Gazilerin gururlu günü

Bolu’da 19 Eylül Gaziler Günü’nün 103’üncü yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi. Bolulu gaziler gururlu günlerinde İzzet Baysal Caddesi’nde yürüdü.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından “gazilik” ve “mareşallik” unvanı verilişinin 103’üncü yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla Anıtpark’ta anma programı gerçekleştirildi. Programın ilk başında Bolulu gaziler, gururlu günlerinde İzzet Baysal Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Program, kurumların Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı İbrahim Çelik konuşma yaptı.

“Türk milleti, işgal vesayete alışık olmayan asil bir millettir”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı İbrahim Çelik konuşmasında, “Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 mareşallik ve gazilik unvanı verilmişti. Bu vesileyle bugün gazi günü olarak addedilmiştir. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti, işgal vesayete alışık olmayan asil bir millettir. Bu uğurda kendisini kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada kılıç sallamış, zaferden zafere ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz 2016’da yapılmaya çalışan hain darbe teşebbüsünde canlarını hiçe sayarak vatan bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki önemini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ’Kahraman, Türk ordusu sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından dalalet eden bu yönden ve rütbeye ancak sizi izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük itirafı olarak taşıyacağım’ diyerek anlatmaktadır. Öyle ki milli bağımsızlığımızı vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağını, kanlarını akıtan Türk tarihini altın sayfalar yazdıran tarihlerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara minnet şükran duygularımı ifade etmek ve milletimizin en büyük görevidir” dedi.

Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Garnizon Komutan Vekili Tankçı Komando Albay Cavit Nartop, Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi Başkanı Sami Dinçer, Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, siyasi partilerin il başkanları, kurum müdürleri, gaziler, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk dunyasi belgesel film festivali icin basvurular basladi HpqP1eGC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali için başvurular başladı

Karabük Üniversitesi’nin (KBÜ) paydaş üniversiteleri arasında yer aldığı Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin 11’incisi için başvurular başladı.

Türk Dünyası’nın kültürel mirasını korumak ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla düzenlenen festivalde son başvuru tarihi 30 Haziran 2026 olarak açıklandı.

Bu yıl “Köklü Kültür, Güçlü Gelecek” temasıyla gerçekleştirilecek festival, Türk Dünyası’nın tarihi ve kültürel zenginliğini belgesel sinema aracılığıyla görünür kılmayı hedefliyor.

Festival kapsamında geçmişten bugüne uzanan ortak değerlerin kayıt altına alınması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

Karabük Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlik; Türkiye ile birlikte Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Türkmenistan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Dağıstan, Hakasya, Tuva, Yakutistan, Gagavuzya ve Kırım gibi özerk Türk cumhuriyetleri ve akraba topluluklar da festivale destek verecek.

Festival; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRKSOY, TİKA, YTB ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından destekleniyor. TRT Avaz başta olmak üzere çeşitli televizyon kanalları da medya ortakları arasında yer alıyor.

Belgesel film yapımcıları için başvuru süreci 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin