Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Gaziler ve askerlerden oluşan koro konser verdi

Samsun’da Gaziler Günü farklı etkinliklerle kutlandı. Bu çerçevede gaziler ve askerlerden oluşan koro konser verdi.
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda ve Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da tören yapıldı. Törende Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin çelenkleri anıta sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Samsun Valisi Orhan Tavlı, şeref defterini imzaladı. Akabinde anıttaki törende konuşan Vali Tavlı, “Göğüslerini vatanlarının selameti için siper ederek hiçbir maddi ve dünyevi değerle kıyaslanamayacak büyük bir şeref ve mertebeye erişen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, milletimizin kalbinde de müstesna bir yer edinmişlerdir. Kahraman gazilerimiz temsil ettikleri değerlerin bilinci, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla gelecek nesillerimize rehberlik etmeye, milletimiz de aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetini muhafaza ederek aynı inançla vatanımıza sahip çıkmaya, ay-yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmaya ve Türkiye Yüzyıl’ını inşa ederek bu emaneti çok daha yükseklere taşımaya kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Gaziler ve askeri bandodan konser
Anıttaki programın ardından protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar “Kahramanlarla Yürüyoruz” etkinliği çerçevesinde bayrak yürüyüşü yaptı. Anıttan başlayan yürüyüş, Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon önünde sona erdi. Burada devam eden törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, bir konuşma yaptı.
“Genç belleklere anlatmada zorlanıyoruz”
Diril, “Her makamda hakkı, her sermayede alın teri, her çorbada tuzu bulunan kahraman gazilerimize, yüce Türk milletini yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusu ile sadakat göstermeliyiz. Her zaman için her yerde vatandaş için canlarını vermekten imtina etmeyen kahraman gazilerimize toplum olarak sahip çıkmalı ve mangal yürekli bu kahramanlar minnet ve şükranla anılmalıdır. Kahraman gazilerimiz vurulunca değil, unutulunca ölürler. Modern çağda karşılaştığımız çelişkilerin başında geçmiş ve geleceği hak ettikleri değer vermede yaşadığımız zorluklar gelmektedir. Bir taraftan değişen gelişen dünya entegrasyonunun mutluluğunu yaşarken diğer taraftan farkında olmadan geçmişle olan bağlantımızın zayıfladığını ve tarih bilincimizin zamanla kaybolmakta olduğunu görüyoruz. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yaşadıklarımızı ve bu süreçte bizlerin mutluluğu ve huzuru için canlarını feda eden bir nesli acı dramını genç belleklere, onların özümseyecekleri şekilde anlatmakta zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Gaziler ve askerlerden oluşan koro sahnede
Devamında gaziler şiirler okudu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Ekibi ise en sevilen türkülerle konser vardı. Akabinde Türkiye’de ilk olduğu öğrenilen Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu ile gazilerin bir araya gelerek oluşturduğu koro sahneye çıktı. Konserde “Vardar Ovası” ve “Çanakkale içinde vurdular beni”nin de yer aldığı birçok türkü seslendirildi.
Tören resmi geçit töreni ve spor gösterileri ile sona erdi. Törenlere ayrıca CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kaymakamlar, il müdürleri, kolluk kuvvetleri, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede bilyali araba yarisi heyecani MZHrkTYQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de bilyalı araba yarışı heyecanı

Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenen Günifest Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen geleneksel bilyalı araba yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

2025-2026 eğitim ve öğretim yılı Günifest Bahar Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve akademisyenler eğimli arazi üzerinde kurulan parkurda bilyalı arabalarla yarıştı. Gümüşhane Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen yarışlara Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız da katıldı.

Kıyasıya mücadelelere sahne olan yarışlarda zaman zaman küçük kazalar yaşanırken katılımcılar adrenalin dolu anlar yaşadı. Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan bilyalı arabalarla gerçekleştirilen yarışlar izleyenlerden de yoğun ilgi gördü.

Etkinlikle ilgili konuşan Prof. Dr. Oktay Yıldız, “Gümüşhane bölgesinin geleneksel, çok kadim bir oyuncağı var. Eski zamanlarda bölgede çok sayıda nakliyeci olunca araçlardan çıkan atık parçaların geri dönüşümünde kullanılan bilyalar, bilyalı arabalara dönüştürüldü. Biz de bunu Günifest adı altında üniversitemizde gerçekleştirdik. Üniversitemiz oldukça eğimlidir. Bu alan içerisinde Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki hocalarımızın bizzat kendi el emekleriyle yapmış oldukları bilyalı arabalarla birlikte çok keyifli bir Günipist organizasyonu yaptık” dedi.

“Rampalardan aşağı inerken korktum”

Yarışlarda çok eğlendiğini dile getiren Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Furkan Ayvaz, “Bilyalı arabalarımızı 10 adet olarak yaptık ve güzel bir sonuç aldık. Ben de kullandım. Hem bu fikri ortaya atmış biri olarak çok eğlendim. Çok güzel bir şekilde kayıyor. Çok heyecan verici. Sürati yüksek oluyor ama kontrolü çok güzel ve rahat. Sadece bilyalar olduğu için biraz sertti. Rampalardan aşağı gelirken biraz korktum. Virajları alırken düşecekmiş gibi oluyorsun ama düşmüyorsun. Güzeldi. Arkadaşlarım da eğlendi bence” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Ayşe Batuk ise “Bilyalı etkinliğine ilk defa katıldım. 26 yaşındayım ve ilk defa böyle bir deneyim yaşadım. Çok eğlenceliydi; hem çok eğlendim hem de korktum. Bacaklarım titriyordu. Çok korkunçtu. Arkadaşım kaza yaptı ama ufak sıyrıklarla atlattı” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin