Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Temmuz, 2022 09:37 tarihinde yayınlandı
0

Gaziantep’ten Karabük’e yardım eli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karabük’te etkili olan yağış nedeniyle oluşan taşkın ve selin ardından, afet bölgesine yardım elini uzattı.

Karabük’ün Eskipazar ve Yenice ilçelerinde yaşanan sel sonrası Gaziantep Büyükşehir, 2 dozer, 2 ekskavatör, 4 tır ve 11 personeliyle dere ıslahı ve çökmüş yolların enkaz kaldırma çalışmalarına destek veriyor. Büyükşehir ekipleri, Eskipazar Deresi ve İncedere Çayı’nın taşması sonucu yıkılan yollar, köprüler ve su altında kalan tarım arazileri için, diğer ekiplerle koordineli çalışıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son haftalarda yurdun belli bölgelerinde yaşanan aşırı yağışlarla birlikte sel felaketlerinin yaşandığını anımsatarak, hasar gören bölgelerdeki vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sahip olduğu imkanlarının aynı zamanda devletin imkanı olduğunu ifade eden Şahin, “Hizmetlerimizde her zaman önceliğimiz insan. Bize ihtiyaç duyulan her yerde ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla var olmaya hazırız. Karabük’te de en kısa sürede selin neden olduğu hasarın giderileceğine inancımız tamdır. Bu felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ace
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Mayıs, 2026 11:33 tarihinde yayınlandı
0

Çakıl’dan bayram öncesi kritik trafik uyarısı

“Birkaç dakikalık acele acıya dönüşmesin”

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sedat Çakıl, Kurban Bayramı öncesinde sürücülere önemli trafik uyarılarında bulundu. Bayram tatili boyunca yollarda yoğunluk yaşanacağına dikkat çeken Çakıl, trafik kurallarına uyulmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Yenice Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı ile Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı adına açıklama yapan Çakıl, özellikle şoför esnafı ve uzun yola çıkacak vatandaşlara seslenerek aşırı hızdan kaçınılması, emniyet kemerinin mutlaka takılması ve yorgun şekilde direksiyon başına geçilmemesi gerektiğini vurguladı.

“Bayramlar sevinçtir, kavuşmadır, mutluluktur. Bu mutluluğun hüzne dönüşmemesi için trafikte sabırlı, dikkatli ve hoşgörülü olmalıyız” diyen Çakıl, birkaç dakikalık acele nedeniyle yaşanabilecek kazaların telafisi olmayan acılar doğurabileceğini ifade etti.

Uzun yolculuk yapacak sürücülere araç bakımlarını eksiksiz yaptırmaları çağrısında bulunan Çakıl, hız sınırlarına riayet edilmesini ve dinlenmeden yola devam edilmemesini istedi. Her canın kıymetli olduğunu belirten Çakıl, bayram boyunca hiçbir ocağa ateş düşmemesi temennisinde bulundu.

Kurban Bayramı’na ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını da dile getiren Sedat Çakıl, bayramların birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği özel günler olduğunu belirtti.

Çakıl mesajının sonunda başta şoför camiası olmak üzere tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak sağlık, huzur, mutluluk ve bereket dolu bayramlar diledi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin