Gazeteciler Safranbolu'yu Gezdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2023 16:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Gazeteciler Safranbolu’yu Gezdi

Gazeteciler “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim Basın Gezisi”  kapsamında Safranbolu’yu gezdi. Misak-i Milli Meydanından başlayan gezi turu Yazıköy’de bulunan Belediye Serasında son buldu.

Safranbolu Belediyesi tarafından  Karabük ve Safranbolu’da görev yapan Gazeteciler  için “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim Basın Gezisi”  düzenlendi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de katıldığı gezi, üstü açık otobüs ile saat 09.30’da Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’ndan hareketle başladı. Bağlar bölgesi gezisinin ardından Çankaya Parkında çay molası verildi. Burada Belediye tarafından açılan halkın bakkalını gezen gazetecilere doğal ürünlerden oluşan hediyeler takdim edildi.

Çankaya Parkı Gezisinin ardından Hıdırlık Seyir tepesine çıkan gazetecilere Belediye Personeli Çoşkun Çelik tarafından ‘kendi kentimde 1 gün turistim’ projesi ve Hıdırlık seyir tepesi hakkında bilgi verildi. Son olarak Yazıköy’de bulunan Safranbolu Belediyesine ait seraları gezen gazeteciler seraların bulunduğu alanda kahvaltı yaptı.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramında bu etkinliği düzenlediklerini fakat hava muhalefeti dolaysıyla etkinliği bugüne ertelediklerini ifade etti. Başkan Köse tüm gazetecilerin basın bayramını kutladı.

“EKONOMİNİN KÖTÜ OLDUĞU BU GÜNLERDE ÜRETİM YAPMANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ÇOK İYİ ANLIYORUZ’’

Safranbolu Belediyesi seralarında üretilen organik ürünler üzerine de açıklamalar yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse: ‘’2 sen önce bu seralarda üretime başladık. 18 dönüm arazi üzerinde 10 seramız var. Safranbolu Belediyesi’nin ürettiği tüm çiçekler burada yetişiyor. Kendi ihtiyacımız olan çiçeklerin dışında satış da yapmaya başladık. Bu yıl yaptığımız çiçek üretimi yaklaşık 200 bin adet. Ekonominin kötü olduğu bu günlerde bunun ne kadar kıymetli olduğunu biz çok daha iyi anlıyoruz.’’ dedi.

‘’1 METREKARE BİLE TOPRAĞINA DİKİM YAPMAK İSTEYEN HERKESE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Seralarda sadece çiçek yetiştirmediklerini ifade eden Başkan Köse;  Örnek olmak, tarımla uğraşmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla sebzeler yetiştiriyoruz. Tarımla ilgili seramızda eğitimler veriyoruz. 1 metrekare bile toprağına dikim yapmak isteyen herkese destek olmaya devam edeceğiz. İklim değişikliği krizinin yanı sıra, gıda krizi önümüzdeki en önemli krizlerden bir tanesi. O yüzden ekip biçmek, elimizdeki toprağı tarımla değerlendirmek aynı zamanda hayvancılık da tabiki çok önemli, bunların kıymetini anlamamız, her bölgenin de kendi ihtiyacını kendi içinde karşılaması gerektiğini gördük. Burada yetiştirdiğimiz sebzelerimizi sosyal tesisimizdeki yemeklerimizde kullanıyoruz, aceze yemeklerimizde kullanıyoruz, kreşimizde kullanıyoruz aynı zamanda da satışını yapmaya başladık” diye konuştu.

Programın ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ziraat turkiye kupasi samsunspor 0 trabzonspor 0 ilk yari 69AC2FYA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Ziraat Türkiye Kupası: Samsunspor: 0 – Trabzonspor: 0 (İlk yarı)

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Samsunspor, sahasında Trabzonspor’u ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada ceza sahasına giren Holse’nin pasında kale ağzında topla buluşan Yalçın’ın şutunda meşin yuvarlak az farkla direğin solundan auta çıktı.

28. dakikada Coulibaly’nin sağdan ortasında altıpas üzerinde topla buluşan Tomasson’un şutunda kaleci Onana meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi.

33. dakikada Ndiaye ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Holse’nin sol çaprazdan vuruşunda kaleci Onana topu iki hamlede kontrol etti.

35. dakikada Pina’nın ortasında penaltı noktası üzerinde Augusto’nun şutunda kaleci Okan gole izin vermedi.

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Anıl Usta, Gökhan Barcın

Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Olivier Ntcham, Carlo Holse, Tanguy Coulibaly, Yalçın Kayan, Cherif Ndiaye

Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Joe Mendes, Ali Diabate, Toni Borevkovic, Soner Gönül, Yunus Emre Çift, Afonso Sousa, Elayis Tavsan, Marius Mouandilmadji

Teknik Sorumlu: Sebastian Hahn

Trabzonspor: Andre Onana, Wagner Pina, Chibuike Nwaiwu, Stefan Savic, Mustafa Eskihellaç, Tim Jabol Folcarelli, Christ Oulai, Ozan Tufan, Oleksandr Zubkov, Felipe Aupusto

Yedekler: Onuralp Çevikkan, Ahmet Yıldırım, Mathias Lövik, Salih Malkoçoğlu, Benjamin Bouchouari, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Ernest Muçi, Umut Nayir

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Sarı kartlar: Ndiaye, Coulibaly (Samsunspor), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin