Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Eylül, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gazeteci Yazar Uzay Karslı Devrekli basın mensupları ile bir araya geldi

Gazeteci Yazar Uzay Karslı yazmış olduğu ve piyasaya çıkan kitabının tanıtım toplantısında Devrekli basın mensupları ile bir araya geldi.
Trabzon’da meslek hayatına başlayan ve Zonguldak’ın Devrek İlçesinde uzun yıllar gazetecilik yapan ve daha sonra emekli olan Uzay Karslı yazmış olduğu ve piyasaya çıkan kitabının tanıtım organizasyonunda ilçede görev yapan basın mensupları ile düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Devrek Bastonkent Spor Kulübü Lokalinde meslektaşları ile birlikte kahvaltı yapan Karslı Zeynes Yayınlarından yeni çıkan kitabı hakkında meslektaşlarına bilgi verip ardından Köyde Kitap Yetişir mi? adlı eserini meslektaşlarına imzaladı. Kahvaltı etkinliğinin ardından kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Karslı, "Geçen yıl Devrek’te gayri resmi olarak ara verdiği gazetecilik mesleğini bırakma gerekçesinin ardında gençlik yıllarından beri hayalini kurup bir türlü zaman bulup yazamadığım kitabımı siz meslektaşlarımla paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Köyde Kitap Yetişir mi? adlı kitabımda çocukluğumdan bu yaşıma kadar hayatımda iz bırakan anıları kendi üslubumla üçüncü şahıs diliyle toplumsal içerikli mesajlarda vererek yorumlamaya çalıştım. Meşhur olmak ya da kitabımın çok satması gibi de bir derdim yok. Sadece kendi adıma arkamda bir eser bırakmaktan ötede bir amacım yok. Kitabımı Devrek Zonguldak ve Trabzon’da düzenleyeceğim çeşitli tanıtım etkinlikleri ile şimdilik okurlarımla buluşturmayı hedefliyorum" diye konuştu.
Gazeteci Yazar A.Uzay Karslı’nın Devrek Bastonkent Spor lokalinde meslektaşlarına kitabını imzaladığı etkinlik hatıra fotoğrafları çekiminin ardından sona erdi.

blank
Berkay Doğan tarafından
10 Mart, 2025 10:11 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğdu: “112 İstasyonlarının Sayıları Artırılmalı”

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Sadık Doğdu, Karabük'te 112 İstasyonlarının sayısının artırılmasını istedi.

Daha önce İl Sağlık Müdürlüğüne bu konudaki taleplerini ilettiklerini hatırlatan Başkan Doğdu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İnsanların sağlık yardımına en muhtaç olduğu anlarda verilen Acil sağlık hizmetlerinde  istasyon eksikliği ne yazık ki ilimizde hissedilmeye başlamıştır.

Karabük merkezde 7 Safranbolu'da ilçesinde 3 Acil sağlık istasyonu bulunan  diğer İlçelerimizle birlikte Toplam 16 Acil sağlık istasyonu bulunmaktadır. Toplam Acil sağlık istasyonlarımız geçtiğimiz 2024  yılında 42.000 vakaya gitmiş ve 10 Acil Sağlık istasyonumuz da 630 İl dışı sevk vakasına gitmiştir. Bu rakamları 10 istasyona böldüğümüzde ortaya çok ağır bir iş yükü çıkmaktadır.

Türk Sağlık-Sen olarak daha öncede bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve gerekli müracaatımızı yazılı bir şekilde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bulunduk.

Bu verilere bakıldığında ise meselenin aciliyeti bir kez  daha kendini göstermektedir.

Bölgeler arası uzaklık, zorlu kış şartları gibi coğrafi zorluklarda dikkate alındığında Karabük'e 2 Acil sağlık istasyonu açılması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu gerçeklik fedakarca hizmet eden 112 çalışanlarımızın hizmet sunumuna hem de hizmeti alan vatandaşlarımıza olumlu katkılar sağlayacaktır.

Bu nedenledir ki  İlimiz Kamu ve Sağlık İdaresini bu konuda gereğini yapmak için girişimlerde bulunmaya davet ediyoruz."

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.