Gazeteci Yazar Uzay Karslı yazmış olduğu ve piyasaya çıkan kitabının tanıtım toplantısında Devrekli basın mensupları ile bir araya geldi.
Trabzon’da meslek hayatına başlayan ve Zonguldak’ın Devrek İlçesinde uzun yıllar gazetecilik yapan ve daha sonra emekli olan Uzay Karslı yazmış olduğu ve piyasaya çıkan kitabının tanıtım organizasyonunda ilçede görev yapan basın mensupları ile düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
Devrek Bastonkent Spor Kulübü Lokalinde meslektaşları ile birlikte kahvaltı yapan Karslı Zeynes Yayınlarından yeni çıkan kitabı hakkında meslektaşlarına bilgi verip ardından Köyde Kitap Yetişir mi? adlı eserini meslektaşlarına imzaladı. Kahvaltı etkinliğinin ardından kitabı hakkında açıklamalarda bulunan Karslı, “Geçen yıl Devrek’te gayri resmi olarak ara verdiği gazetecilik mesleğini bırakma gerekçesinin ardında gençlik yıllarından beri hayalini kurup bir türlü zaman bulup yazamadığım kitabımı siz meslektaşlarımla paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Köyde Kitap Yetişir mi? adlı kitabımda çocukluğumdan bu yaşıma kadar hayatımda iz bırakan anıları kendi üslubumla üçüncü şahıs diliyle toplumsal içerikli mesajlarda vererek yorumlamaya çalıştım. Meşhur olmak ya da kitabımın çok satması gibi de bir derdim yok. Sadece kendi adıma arkamda bir eser bırakmaktan ötede bir amacım yok. Kitabımı Devrek Zonguldak ve Trabzon’da düzenleyeceğim çeşitli tanıtım etkinlikleri ile şimdilik okurlarımla buluşturmayı hedefliyorum” diye konuştu.
Gazeteci Yazar A.Uzay Karslı’nın Devrek Bastonkent Spor lokalinde meslektaşlarına kitabını imzaladığı etkinlik hatıra fotoğrafları çekiminin ardından sona erdi.


Gazeteci Yazar Uzay Karslı Devrekli basın mensupları ile bir araya geldi
Trabzonspor kupada 295. maçına çıkacak
Ziraat Türkiye Kupası’nda 295. maçına çıkacak olan Trabzonspor, 18. finalini Konyaspor ile oynayacak. Daha önce 9. kez kupayı müzesine getiren bordo-mavililerde Teknik Direktör Fatih Tekke ve futbolcular 10. kupayı kazanmak için mücadele edecek.
Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın saat 20.45’te Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda Konyaspor ile karşılaşacak.
Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’na 4. turdan başlayan Karadeniz ekibi, Vanspor FK’yı 2-0 yenerek gruplara kaldı. A Grubu’nda Alanyaspor’a sahasında 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, deplasmanda ise İstanbulspor’u 6-1 mağlup etti. Sahasında ise Fethiyespor’u 3-0 mağlup eden Karadeniz ekibi grubun son maçında Başakşehir’i deplasmanda 4-2 mağlup ederek 9 puanla çeyrek final bileti aldı. Karadeniz ekibi, bu turda da Samsunspor’u penaltılar sonucu eleyerek yarı finale yükselirken, Gençlerbirliği’ni 2-1 ile geçerek adını finale yazdırdı.
Kupada 294 maç yaptı
Trabzonspor, Türkiye Kupası finalindeki Konyaspor maçıyla birlikte kupada 295. maçına çıkacak. Geride kalan 294 karşılaşmada bordo-mavililer, 178 galibiyet, 55 beraberlik ve 61 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 512 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 237 gol gördü.
18. finalde 10. kupa hedefi
Trabzonspor, Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 17 finalde 9. kez mutlu sona ulaştı. Konyaspor ile oynayacağı maçla birlikte kupada 18. kez finalini oynayacak olan Karadeniz ekibi, 10. kez kupayı müzesine getirmek için mücadele edecek.
Bordo-mavililer, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından organizasyonda en çok şampiyonluk yaşayan üçüncü takım konumunda yer alıyor.
Farklı rakiplere karşı tarihi zaferler
Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında Beşiktaş, 1977-1978’de Adana Demirspor, 1991-1992’de Bursaspor, 1994-1995’te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Gençlerbirliği, 2009-2010’da Fenerbahçe ve 2019-2020 sezonunda da Alanyaspor’u yenerek kazandı.
Son finallerde istediğini alamadı
Son yıllarda finale yükselme başarısını sürdüren Trabzonspor, kupada son iki finalde ise mutlu sona ulaşamadı. 3. kez üst üste finale kalma başarısı gösteren bordo-mavililer, Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı finali 3-2 kaybederken, geçtiğimiz sezon da Galatasaray karşısında sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı.

