Gazelle Otel kapatma kararı aldı - Karabük Haber Postası
gazelle otel kapatma karari aldi CBISnKaB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ocak, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Gazelle Otel kapatma kararı aldı

Bolu’da 78 şahsa mezar olan otelin sahibi Halit Ergül’ün sahip olduğu ve tıpkı ihmallerin bulunduğu bir diğer otel olan Gazelle Resort ve Spa Otel kapatma kararı aldıklarını açıkladı.

Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı yangına ait gözaltına alınan 14 bireyden, ortalarında işletme sahibi Halit Ergül ve şirket genel müdürü Emir Aras’ın bulunduğu 9 kişi tutuklandı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, tıpkı ihmallerin Gazelle Resort ve Spa Otel’de de bulunduğunu belirleyerek, Halit Ergül’ün sahibi olduğu oteldeki, ortalarında Genel Müdür Ahmet Demir’in de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların kimileri tutuklandı, kimileri ise isimli denetim kaidesiyle özgür bırakıldı. Yaklaşık 5 gündür yürütülen soruşturmada son olarak Bolu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye eri İrfan Acar ve Gazelle Resort ve Spa Otel Müdürü Ahmet Demir gece saatlerinde tutuklandı.

Gazelle otel süreksiz kapatma kararı aldı

Gazelle Resort ve Spa Otel idaresi tarafından yapılan açıklamada, “Son devirde toplumsal medya ve haberlerde yer alan aldatıcı bilgiler ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek emeliyle, Gazelle Resort & Spa, idaresinin inisiyatifiyle süreksiz bir müddetliğine kapatma kararı almıştır. Bu karar, otelin faaliyetlerinin durdurulması ve türel sürecin tamamlanması mühletince, gerçek bilgilerin kamuoyuna iletilmesi ismine alınmış bir adımdır. Otelin kapalı olduğu süreçte, konukların mağduriyet yaşamamaları için iptal, iade ve mevcut rezervasyon durumları ile ilgili tüm gerekli tedbirler alınmaktadır ve bu süreçler en kısa müddette tamamlanacaktır” tabirlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231 4
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Nisan, 2026 13:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Sağlık Müdürlüğünden Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, acil sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve vakalara ulaşım sırasında güvenliği en üst seviyeye çıkarmak hedefiyle düzenlediği eğitim serisine bir yenisini daha ekledi. Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Programı çerçevesinde, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen “Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE)” başarıyla tamamlandı.

Katılımcılar, zorlu parkurlarda ve teorik derslerde; ambulans sürüş teknikleri, güvenli sürüş dinamikleri ve kriz anında araç kontrolü gibi kritik konularda yetkinlik kazandı. Eğitimin sonunda başarılı olan personele sertifika verildi.

Eğitim programının kapanış törenine, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldız, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mustafa Gülbağ ve Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Züleyha Alaçamlı Aslan katıldı.

Törende, eğitimi başarıyla tamamlayan personele “Katılım Belgeleri” takdim edilirken; eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen ASGE koordinatörü ve eğitmenlere de İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından “Teşekkür Belgeleri” verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin