Samsun’da bir kişinin darp edilerek parasının ve cep telefonunun gasp edilmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan 61 yaşındaki kadının, fuhuş suçundan 8 ayrı aranmasının olduğu ve hakkında 4 yıl 2 ay da hapis cezasının bulunduğu ortaya çıktı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Reşadiye Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.G.(22), sevgilisi S.K.(25) ve sevgilisinin annesi P.Z.(61) ile sevgilisinin anesinin erkek arkadaşı R.U.’nun (44) kendisini darp ederek 1200 lira parasını ve cep telefonu gasp ettiklerini ileri sürerek şikayetçi oldu. Olayla ilgili ilgili P.Z. adlı kadın İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polisteki sorgusu tamamlanan P.Z. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Kadının ayrıca, “fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak, aracılık etmek ve yer temin etmek” suçundan 8 ayrı aranmasının olduğu ve 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 11 bin 700 TL de adli para cezasının olduğu ortaya çıktı.
Firarda olan S.K. ve R.U.’nun yakalanmasına çalışılıyor.


Gasptan gözaltına alınan yaşlı kadının suç kaydı kabarık çıktı
Bolu’da bir haftada 197 şüpheli gözaltına alındı
Bolu’da son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik, kaçakçılık ve düzensiz göçmen operasyonlarında gözaltına alınan 197 şüpheliden 27’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla 1-7 Haziran tarihleri arasında denetim ve operasyonlar yürüttü. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında 7 farklı adrese düzenlenen baskınlarda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 2’si sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 707,26 gram sentetik kannabinoid hammaddesi, 4,69 gram bonzai, 73 adet kök kenevir, 1 gram metamfetamin, 2,42 gram esrar maddesi ile 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
Asayiş çalışmalarında ise meydana gelen 299 farklı olaya müdahale eden güvenlik güçleri, bu olaylara karışan 126 şüpheliyi yakaladı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 1’i tutuklandı. Öte yandan, il genelindeki uygulamalarda çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 39 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 24’ü, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve organize suçlara yönelik çalışmalarda 2 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 17 adet define ve kazı malzemesi ile 2 adet tarihi eser ele geçirildi.
17 düzensiz göçmen yakalandı
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti suçlarının önlenmesine yönelik denetimlerde ise yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 17 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler hakkında işlem başlatıldı.

