Karabük Postası tarafından
09 Ağustos, 2023 19:32 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 10.08.2023 05:08
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gaspı engelleyen güvenlik görevlilerine başarı belgesi

Karabük’te yabancı uyruklu bir şahsın yolda yürüyen kadını gasp etmesini engelleyen güvenlik görevlilerine başarı belgesi verildi. Yaklaşık 10 gün önce Bayır Mahallesi Menderes Caddesi'nde meydana gelen olayda S.A. isimli bir kadın kaldırımda yürürken yabancı uyruklu şahıs tarafından gasp edilmişti. Kadının çığlık sesine koşan Karabük Belediyesinde çalışan güvenlik görevlileri yardıma koşarak şüpheliyi kıskıvrak yakalayıp polise etti. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, güvenlik görevlileri Tahsincan Mert Ordu ve Hüseyin Fidan'ı tebrik ederek başarı belgesiyle ödüllendirdi. Vergili, personellerin polis - özel güvenlik görevlisi iş birliği çerçevesinde teşvik edici davranışlarda bulunduklarını belirterek, “Göstermiş oldukları fedakârca çalışmalar ve üstün gayretlerinden dolayı, başarılarının devamını dilerim” dedi. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane-Giresun karayolundaki heyelanın ardından temizleme çalışmaları sürüyor

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde evvelki gün meydana gelen heyelan sonrası ulaşıma kapanan Gümüşhane-Giresun karayolunda gruplar yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kürtün ilçesine bağlı Karaçukur Mahallesi İncirli Köyü mevkiinde geçtiğimiz Salı günü meydana gelen ve Gümüşhane-Giresun kara yolunu büsbütün ulaşıma kapatan heyelanı temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor. Yetkililer bölgede riskin devam ettiğini söz ederken gruplar ise çalışmalarını dikkatle yürütüyor. Heyelanın yaşandığı bölgede inceleme yapan dağcılar, riskli kayaları düşürürken DSİ ve Karayolları’na ilişkin iş makineleri de devasa kayaları Kürtün Barajı’na dökerek temizliyor.
Öte yandan heyelanın yaşandığı gün bir vatandaşın ihbarıyla facianın önüne geçildiğini söyleyen vatandaşlar, yolun bir an evvel ulaşıma açılmasını istiyor.

"Vatandaşın ihbarı 10’larca insanın hayatını kurtardı"
Heyelanın gerçekleştiği gün bölgede yeri olan bir vatandaşın çatlakları görerek ihbarda bulunduğunu tabir eden Kürtün Vilayet Genel Meclisi Üyesi İrfan Bayram, "Heyelanın olduğu bölgenin üstünde toprağı olan emekli bir polis arkadaşımız bölgeden geçerken çatlakların oluştuğunu görüyor ve jandarmaya ihbarda bulunuyor. Jandarma da Karayolları ve AFAD’a haber veriyor. Birebir günde AFAD, Karayolları ve Jandarma takımları çalışmaya başlıyor. AFAD yaptığı çalışmalarda buradaki riski görüyor ve yolda gerekli tedbirler alınıyor. Jandarma tıpkı gün içerisinde saat 16.00’da yolu kapatıyor ve heyelan oluyor. Devletimiz gerekli tedbirleri alarak çalışmaya başladı burada. Vatandaşımızın sağduyusu çok değerli esasen gördüklerinde ihbarda bulunuyorlar. Lakin burada tekrar bir tehlike var, taş akma olayı devam ediyor. Bu ihbarı yapan vatandaşımız bu yollardan geçen 10’larca 100’lerce insanın da hayatını kurtardı" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.