Galibiyet Özlemi Sona Erdi Ama.... - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2015 07:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Galibiyet Özlemi Sona Erdi Ama….

Aldığı üst üste kötü sonuçlarla 18 puanla düşme hattında yer alan Kardemir Karabükspor, 13 hafta sonra Gençlerbirliği’ni 2-1 yenerek galibiyetle tanıştı
Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni konuk etti. Ligde 26 hafta boyunca sadece 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 mağlubiyet alan Kardemir Karabükspor 13 hafta sonra ilk galibiyetini elde ederek puanını 21’e yükseltti.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
9. dakikada Erdem Özgenç’in sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Ferhat topu güçlükle kornere çeldi.
14. dakikada Hakan Özmert’in ceza sahası dışından kaleye çektiği şutta kaleci Ferhat parmakları ile dokunarak topu kornere gönderdi.
16. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Abdou Traore’nin şutu defanstan döndü, dönen topu iyi takip eden Valentin Viola’nın ceza sahasına gönderdiği topu Fatih Candan ağlarla buluşturdu: 1-0
20. dakikada hızlı gelişen Gençlerbirliği atağında Mervan Çelik’in ara pasıyla topla buluşan El Kabir, ayağından açtığı topa son anda dokundu fakat top kaleci Boy Waterman’dan geri döndü.
26. dakikada sol çaprazda topla buluşan Mervan Çelik’in ceza sahasına girmeden çektiği şutta top kaleci Boy Waterman’ın ulaşamayacağı noktadan ağlarla buluştu: 1-1
30. dakikada Traore’nin rakibinden sıyrılarak ceza sahası yayı içinden çektiği şutunda top direğin dibinden auta çıktı.
45. dakikada sol kanattan gelişen Kardemir Karabükspor atağında Viola’nın ceza sahası içine attığı pasta topla buluşan Fatih Candan kaleye vurdu, kaleci Ferhat Kaplan golü yatarak önledi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
66. dakikada sağ kanatta Erdem Özgenç’in ortasında top Ferhat Görgülü’nün eline çarpınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Furkan Özçal, topu ağlara gönderdi. 2-1
72. dakikada Viola’nın pasında topla buluşan Fatih Candan rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girer girmez çektiği şutunda top kaleci Ferhat Kaplan’dan geri döndü.
83. dakikada El Kabir, Musa Çağıran’a arkasından yaptığı sert müdahale sonrasında ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
90. dakikada Valentin Viola ceza sahasına girer girmez çektiği şutunda topu kaleci Ferhat Kaplan yatarak kontrol etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin