blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2024 21:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gabonlu Dina’nın ölü bulunmasına ilişkin eski şüpheliler tanık olarak dinlendi

Karabük'te Gabon uyruklu Dina'nın ölü bulunmasına ilişkin beşinci duruşmada eski şüpheliler tanık olarak dinlendi.
Karabük-Yenice karayolu Yeşilköy mevkiindeki Filyos Çayı'nda 26 Mart 2023 tarihinde cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) ile ilgili davanın beşinci duruşması görüldü. Polis ekipleri adliye önünde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alırken, duruşmaya baba Guy Serge Ibouanga, anne Jessica Santda Makemba Panga, avukatlar ve Gabonlu öğrenciler katıldı.
Soruşturma aşamasında şüpheli olarak gözaltına alınan ve hakkında takipsizlik kararı verilen Yunus Y. ve Samet Ç. duruşmada tanık olarak dinlendi. Dina'yı ilk ve son kez PTT'ye geldiğinde gördüğünü belirten Yunus Y., olay tarihinde geçici olarak sevk elemanı olarak çalıştığını ifade etti.

"İletişim kurmalarına yardımcı olmaya çalıştım"
Olay günü, temizlik görevlisi olarak çalışan İsmail Ç.'nin PTT'ye gelen yabancı kızın Türkçe bilmediğini, dil konusunda yardımcı olup olamayacağımı sorduğunu ifade eden tanık, "Daha sonrasında öğrendiğim kadarıyla kızın göndermiş olduğu kargonun yanlış adrese teslim edildiğini gördüm. Kızın İngilizcesi yoktu. Maktulün ağabeyi olarak tanıtılan kişi ve İsmail'in iletişim kurmasına yardımcı olmaya çalıştım. Maktulü ilk ve son kez orada gördüm. Sonrasında bir görüşmem olmadı. Ben ağabeyi olarak bildiğim kişiyle konuşuyordum, o kişi maktule anlatıyordu. Ondan sonra İsmail'in maktule müşteri hizmetlerini araması için yönlendirmede bulunduğunu hatırlıyorum. Maktul ve yanındaki şahıs daha sonra ayrıldılar" dedi.

"Dina'nın öldüğünü İsmail'den öğrendim, telaşlıydı"
"Maktulün bende telefon numarası yoktur" diyen Yunus Y., "Maktulün hayatını kaybettiğini, İsmail'den öğrendim. İsmail' in telaşlı bir hali vardı. Kendisine yapmış olduğumuz görüşmenin kameralar önünde gerçekleştiğini ve rahat olmasını söyledim. Bildiklerim bundan ibarettir" ifadelerini kullandı.
Dina'nın evinin fotoğraflarını çektiği belirlenen tanık Samet Ç. ise, maktulün kendisinden PTT işlemleri için yardım istediğini söyledi.
Telefon numarasını Dina'nın kendisinin verdiğini aktaran Samet Ç., maktule ait fotoğrafların telefonda bulunmasına ilişkin sorulan soruyu da "Benim telefonumda Dina'ya ait fotoğraf yoktu" diyerek cevapladı.
Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tutuklu sanık Dursun A. suçsuz olduğunu tekrarlayarak, tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti sanığın tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı 29 Kasım 2024 tarihine erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzon şehir merkezi yağmura teslim oldu

Trabzon kent merkezinde sabah saatlerinden itibaren tesirli olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiliyor.
Yağış sonrası kentte birçok yol, cadde ve sokakta lögarların taşması sonucu ortalık göle dönerken, araçlar ve yayalar zahmetle ilerledi, trafik vilayet merkezinde adeta felç oldu. Bir çok mesken ve iş yerinin yanı sıra çok sayıda sitenin otoparklarından su baskınları ihbarları alınırken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye grupları gelen su baskınları ihbarlarına yetişmeye çalıştı. Yağışların şiddetini kaybetmemesi halinde sel, taşkın ve heyelanların yaşanmasından telaş duyulurken, bilhassa ana arterlerde oluşan su birikintileri şoförlere sıkıntı anlar yaşattı. Toklu mahallesinde yaşanan dere taşkını sonucu bir ahıra su basması sonucu çok sayıda koyunun telef olduğu öğrenilirken, kent merkezi adeta yağmura teslim oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin