blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2024 21:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Gabonlu Dina’nın ölü bulunmasına ilişkin eski şüpheliler tanık olarak dinlendi

Karabük'te Gabon uyruklu Dina'nın ölü bulunmasına ilişkin beşinci duruşmada eski şüpheliler tanık olarak dinlendi.
Karabük-Yenice karayolu Yeşilköy mevkiindeki Filyos Çayı'nda 26 Mart 2023 tarihinde cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) ile ilgili davanın beşinci duruşması görüldü. Polis ekipleri adliye önünde ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alırken, duruşmaya baba Guy Serge Ibouanga, anne Jessica Santda Makemba Panga, avukatlar ve Gabonlu öğrenciler katıldı.
Soruşturma aşamasında şüpheli olarak gözaltına alınan ve hakkında takipsizlik kararı verilen Yunus Y. ve Samet Ç. duruşmada tanık olarak dinlendi. Dina'yı ilk ve son kez PTT'ye geldiğinde gördüğünü belirten Yunus Y., olay tarihinde geçici olarak sevk elemanı olarak çalıştığını ifade etti.

"İletişim kurmalarına yardımcı olmaya çalıştım"
Olay günü, temizlik görevlisi olarak çalışan İsmail Ç.'nin PTT'ye gelen yabancı kızın Türkçe bilmediğini, dil konusunda yardımcı olup olamayacağımı sorduğunu ifade eden tanık, "Daha sonrasında öğrendiğim kadarıyla kızın göndermiş olduğu kargonun yanlış adrese teslim edildiğini gördüm. Kızın İngilizcesi yoktu. Maktulün ağabeyi olarak tanıtılan kişi ve İsmail'in iletişim kurmasına yardımcı olmaya çalıştım. Maktulü ilk ve son kez orada gördüm. Sonrasında bir görüşmem olmadı. Ben ağabeyi olarak bildiğim kişiyle konuşuyordum, o kişi maktule anlatıyordu. Ondan sonra İsmail'in maktule müşteri hizmetlerini araması için yönlendirmede bulunduğunu hatırlıyorum. Maktul ve yanındaki şahıs daha sonra ayrıldılar" dedi.

"Dina'nın öldüğünü İsmail'den öğrendim, telaşlıydı"
"Maktulün bende telefon numarası yoktur" diyen Yunus Y., "Maktulün hayatını kaybettiğini, İsmail'den öğrendim. İsmail' in telaşlı bir hali vardı. Kendisine yapmış olduğumuz görüşmenin kameralar önünde gerçekleştiğini ve rahat olmasını söyledim. Bildiklerim bundan ibarettir" ifadelerini kullandı.
Dina'nın evinin fotoğraflarını çektiği belirlenen tanık Samet Ç. ise, maktulün kendisinden PTT işlemleri için yardım istediğini söyledi.
Telefon numarasını Dina'nın kendisinin verdiğini aktaran Samet Ç., maktule ait fotoğrafların telefonda bulunmasına ilişkin sorulan soruyu da "Benim telefonumda Dina'ya ait fotoğraf yoktu" diyerek cevapladı.
Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tutuklu sanık Dursun A. suçsuz olduğunu tekrarlayarak, tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti sanığın tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı 29 Kasım 2024 tarihine erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nden Muay Thai Şampiyonası’nda iki Türkiye ikinciliği

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Burdur’da düzenlenen Muay Thai Şampiyonasında iki Türkiye ikinciliği elde etti.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Burdur’da düzenlenen Üniversiteler Arası Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda Kastamonu Üniversitesi sporcuları iki gümüş madalya ile döndü. 14-15 Şubat tarihlerinde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyona, 61 üniversiteden 280 sporcunun kıyasıya mücadelesine sahne oldu.
Şampiyonada A Divizyon 54 kilogram Erkekler kategorisinde mücadele eden Kastamonu Üniversitesi temsilcilerinden Hamza Eren Göksu Türkiye ikincisi olurken, A Divizyon 63,5 kilogram Erkekler kategorisinde Hüseyin Eren Küçükoğlu da zorlu karşılaşmaların ardından Türkiye ikinciliği elde etti.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen dereceler dolayısıyla sporcuları ve teknik ekibi tebrik etti. Kastamonu Üniversitesi’nin yalnızca akademik alanda değil, spor organizasyonlarında da istikrarlı bir şekilde yol aldığını belirten Rektör Topal, "Öğrencilerimizin disiplinli çalışmaları ve azmi, Üniversitemizin adını spor camiasında bir kez daha üst sıralara taşıdı. Akademik gelişimle birlikte sporda ortaya konulan bu performans bizler için memnuniyet vericidir. Emeği geçen antrenörlerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin