09 Ağustos, 2023 14:50 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 10.08.2023 05:09
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
Fünye ile patlatılan şüpheli çantadan bakın neler çıktı
Bolu’da yol üzerine bırakılan asma kilitli çanta bomba imha uzmanı tarafından fünye ile patlatıldı. Çantadan kahvaltı malzemeleri ve tekstil ürünleri çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Tabaklar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde üzerinde asma kilitle kilitlenmiş bir çanta bulunduğunu gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, ihbarın yapıldığı alana geldi. Caddenin bir kısmını emniyet şeridiyle trafiğe kapatan ekipler çalışma başlattı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında hazırlıklarını tamamlayan bomba imha uzmanı şüpheli çantayı kontrollü bir şekilde patlattı. Patlatılan çantanın içerisinden kahvaltı malzemeleri ve tekstil ürünleri çıktı.
Çantayı yol üzerine bırakan kişinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. (İHA)
Karabük’te TABİAT Karabük Projesinde %153’lük Artış
Karabük Valiliği himayelerinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “TABİAT KARABÜK: Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor” projesinin değerlendirme toplantısı, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıya; Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri ve ilgili birim sorumluları katıldı.
Toplantıda, Şube Müdürü Hüseyin Emre Erol tarafından proje kapsamında bugüne kadar elde edilen sonuçları içeren bir sunum yapıldı. Sunumda, projenin başlangıcından itibaren yürütülen çalışmalar, elde edilen kazanımlar ve tıbbi-aromatik bitki üretim alanlarındaki genel artış oranları değerlendirildi.
Proje kapsamında; Safran üretim alanı 81 dekardan %36 artışla, 110 dekara, Karabuğday üretim alanı 132 dekardan %203 artışla 400 dekara, Aronya üretim alanı 32 dekardan %238 artışla 108 dekara, Hünnap üretim alanı 16 dekardan %2 artışla 16.25 dekara, Adaçayı üretim alanı 12,5 dekardan %16 artışla 14,5 dekara, Kekik üretim alanı 10,5 dekardan %48 artışla 15,5 dekara, Melisa üretim alanı 5 dekardan 10 dekara % 100 artışla yükseldi. Proje öncesinde üretimi bulunmayan sumak türü ise 57 dekarla ilk kez üretime kazandırıldı.
Böylece, 2023 yılı sonunda belirlenen bitkilerde 289 dekar olan toplam üretim alanı, 2025 yılı itibarıyla 731,6 dekara çıkarılarak %153’lük artış sağlandı. Toplantıda ayrıca, 2025 üretim sezonu ve 2026 yılı planlamaları ile Karabük’te kurulması hedeflenen Herbaryum Müzesi kapsamında yürütülen materyal toplama faaliyetleri hakkında da bilgiler paylaşıldı.