Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde freni boşalan kamyon sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yoldan gelen araca çarparak durabildi.
Kaza öğlen saatlerinde Kavaklık Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ümit C. İdaresindeki 34 FDK 298 plakalı kamyonetin rampa aşağı indiği sırada freni boşaldı. O sırada ayni istikametten rampa yukarı çıkan Güven Ö. İdaresindeki 67 LZ 699 Plakalı Tofaş marka araca çarparak durabildi.
Çarpmanın etkisi ile Güven Ö. İdaresindeki araç kamyon ve bahçe duvarı arasında sıkıştı.
Güven Ö. İdaresindeki araçta bulunan Hüseyin Ö. ve Çınar Özdemir Kendi imkânları ile araçtan çıktılar. Çevredeki vatandaşlar yaralılar için 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralılara yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansa alarak hastaneye kaldırırken polisin kazayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.


Freni boşalan kamyonet araca çarparak durabildi
Canik’te mangala coşkusu
Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.
Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.
Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

