FIRST ® Robotics Competition (FRC) 2024: CRESCENDO, tüm dünyada 6 Ocak 2024 tarihinde açıklanan tema videosu ile başladı.
21 Mart 2024 tarihlerinde İstanbul Maslak Volkswagen Arena'da yapılacak yarışmada 9 ülkeden gelecek 58 takım yarışacak. Robotik ve mühendislik alanında zorlayıcı olan yarışmada dereceye giren takımlar Amerika/ Houston'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanacak.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ve okul öğretmenleri danışmalığında yarışmaya hazırlanan SafranTech Teknoloji Takımının çalışmalarını yakından inceledi. Öğretmen ve öğrencilerle istişarelerde bulunarak yarışmada başarılar diledi. (Ramazan Öztürk)
Karabük Valiliği, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulamasının 15 Kasım itibarıyla başladığını duyurdu.
Valilik açıklamasında, ticari araçlarda kış lastiği kullanımının yasal zorunluluk olduğu hatırlatılırken, özel araç sahiplerine de uyarıda bulunuldu. Açıklamada, hava sıcaklıklarının 7°C’nin altına düştüğü dönemlerde kış lastiği kullanımının can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Karabük Valiliği, sürücülerin trafikte güvenli seyahat edebilmeleri için kış lastiklerini zamanında takmaları gerektiğini belirterek, vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.