Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Eylül, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Fotoğraf tutkunu savcı: Yaban hayatı ona poz veriyor

Samsun Bölge Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, aynı zamanda Türkiye’de bulunan 450 kuş türünden birçoğunu fotoğraflayan ve yaban hayattaki canlıların fotoğraflarını çeken bir ’yaban hayat fotoğrafçısı’ olarak dikkat çekiyor.

Yıllardır kuş fotoğrafçılığı yapan Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, izinli olduğu günlerinde herkesin uyuduğu saatlerde kamuflajını giyip Samsun Kızılırmak Deltası’na giderek kuşları fotoğraflayabilmek için saatlerce bekliyor. Bir kuş türünün fotoğrafını çekmek için saatlerce kıpırdamadan bekleyen Savcı Soğukpınar, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan 350’ye yakın kuş türünü fotoğrafladı.

Çektiği fotoğrafların yanı sıra ilginç ve gözlemlenmesi zor anları da videoya alan Savcı Soğukpınar, bir kuşun yılan avlayarak yemesini, saz horozlarının besin aramasını, kuşların sürüler halinde uçmasını, mandaların geviş getirmesini, kuşların banyosunu, çapraz gaganın su içişini, sincapların nasıl ses çıkardığını, bahrilerin nasıl toplu olarak uçtuğunu, yalıçapkınının eşini balıkla beslemesini, yabani sülünün ötüş anını, guguk kuşunun ötüş anını, tayların koşuşturmasını, büyük ak balıkçılın avlanmasını ve birçok hayvanın davranışlarını doğal yaşam alanlarında kameraya kaydediyor.

“Tetiğe değil, deklanşöre bas”

“Tetiğe değil, deklanşöre bas. Öldürme, ölümsüzleştir” diyerek doğanın eşsiz güzelliğini ölümsüzleştiren Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, çektiği kuş ve diğer hayvanların fotoğraflarını, videolarını kendi sosyal medya hesabından da paylaşıyor. Sosyal medyadaki paylaşımlar, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor. Hayatlarında ilk kez değişik kuş türlerinin varlığından haberdar olan vatandaşlar, emeklerinden dolayı Savcı Sağukpınar’a teşekkürlerini sunuyor. Yakalanması oldukça zor olan kuş fotoğrafları, Samsun’un tanıtımına da vesile oluyor.

Savcı Soğukpınar’ın objektifine çoğu Kızılırmak Deltası olmak üzere yalıçapkını, kara karınlı kum kuşu, sincap, manda sürüsü, uzunbacak, saz horozu, kızkuşu, ak kuyruksallayan, küçük iskete, saka, flamingo, tilki, sığırcık, florya, çıkrıkçın, yılkı atları, guguk kuşu, boyunçeviren ve kızılgerdanlı incirkuşu gibi birçok hayvan türü yansıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
havadaki laz universite ogrencileri ile bir araya geldi r8y42kla
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

‘Havadaki Laz’ üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Sosyal medyada “Havadaki Laz” olarak tanınan ve çektiği uçuş ile seyahat videolarıyla geniş bir kitleye ulaşan Pilot Murat Şen, Avrasya Üniversitesi’nde düzenlenen “Havacılık ve Dijital Medya” konulu söyleşiye katıldı.

Avrasya Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı ile Medya Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte Şen, mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Özellikle kendine has anlatımı ve yöresel üslubuyla dikkat çeken Şen, dijital platformlarda Trabzon kültürünü de tanıtan içerikler üretmesiyle öne çıkıyor.

Trabzon’un Çaykara ilçesi Ataköy Mahallesi’nden olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Şen, kıtalararası uçuşlarla sürdürdüğü pilotluk kariyerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim faaliyetlerinde de aktif rol aldığını ifade etti.

Söyleşi kapsamında öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Şen, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı bünyesinde bulunan Mock-Up sınıfını da ziyaret etti. Kendi memleketinde bu tür bölümlerin bulunmasının önemine değinen Şen, “Trabzon’da bu imkanların olması çok değerli. Sizler de oldukça iyi uygulama alanlarında eğitim alıyorsunuz, gelecekte çok başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

“Faroz’dan Uzungöl’e havadan yolculuk”

Konuşmasında geleceğe yönelik hayallerini de paylaşan Şen, Amerika’da yaygın olan denize iniş yapabilen küçük uçakların Trabzon’da da kullanılabileceğini belirtti. Faroz Limanı’ndan kalkacak bu uçaklarla Uzungöl ve Sera Gölü gibi turistik noktalara ulaşım sağlanabileceğini dile getiren Şen, “Düşünsenize, bir turist Uzungöl’e gitmek istiyor. Faroz’dan alıp kısa sürede ulaştırıyorsunuz. Amerika’da bu sistem oldukça gelişmiş, bazı bölgelerde birçok kişi pilotluk lisansına sahip ve kendi uçağını kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Avrasya Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı ile İletişim Fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Program sonunda Avrasya Üniversitesi Genel Sekreter Gülay Yeniçeri tarafından Pilot Murat Şen’e plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin