blank
Asuman Doğan tarafından
20 Nisan, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Fizyoterapide Başarı Hikayeleri KBÜ’den Yükseliyor

Karabük Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunları, başarılı kariyer yolculuklarını öğrencilerle paylaşarak geleceğin fizyoterapistlerine ilham oldu.

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen “Aynı Sıralar, Farklı Hikayeler” etkinliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunları ile öğrencileri bir araya getirdi. Mesleki tecrübelerin, kariyer tavsiyelerinin ve ilham veren hikayelerin paylaşıldığı etkinlik, geleceğin fizyoterapistlerine önemli bir rehberlik sundu.

KBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Hamit Çepni Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programda, Karabük Üniversitesi mezunu altı fizyoterapist konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Kariyer Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Acar, öğrenci ve mezunları buluşturan bu tür organizasyonların mesleki farkındalık açısından büyük önem taşıdığını belirterek katkı sunanlara teşekkür etti.

GENÇ FİZYOTERAPİST ADAYLARINA YOL HARİTASI SUNDULAR

Türkiye Ampute Futbol Millî Takımının fizyoterapisti Gazi Musa Gürbüzer, meslek hayatındaki deneyimlerini paylaşırken başarı için disiplinli çalışmanın ve güvenilir bir karaktere sahip olmanın altını çizdi.

Fenerbahçe Beko altyapı fizyoterapisti Alper Geçimli, öğrencilik yıllarındaki staj süreçlerinin mesleki gelişim için belirleyici olduğunu ifade ederek etkili iletişimin her alanda fark yarattığını vurguladı.

Mila Fizyoterapi Kurucusu Fzt. Mehmet İlhan ise fizyoterapistlik mesleğinin sadece teknik bilgiyle değil, aynı zamanda etik değerlere olan bağlılıkla yapılabileceğine dikkat çekti.

FitLevel Manuel Terapist Bilal Aydoğan, başarıya ulaşmanın en önemli yollarından birinin inanç ve azim olduğunu belirtti.

Fzt. Rabia Demirci, öğrencilere hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini vurgularken, Fzt. Damla Güneş de meslek öncesi yaşadığı tereddütlerin zamanla yerini mesleki tutkuya bıraktığını söyledi.

Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Özmen, Dr. Öğr. Üyesi Ece Acar ve Dr. Öğretim Üyesi Tuba Zoroğlu tarafından konuşmacılara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin