Reklam
Reklam
firtinda dalgalarin getirdigi deniz muhimmati rizede karaya vurdu Ir3hOr5n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Fırtında dalgaların getirdiği deniz mühimmatı Rize’de karaya vurdu

Rize’de fırtınadan kaynaklı oluşan dalgalar vasıtası ile geldiği düşünülen deniz mühimmatı karaya vurdu.

Olay Çayeli ilçesine bağlı Büyüktaşhane Mahallesi’nde meydana geldi. 2 gündür etkili olan fırtınanın ardından sahilden geçen vatandaşlar kayalıkların içerisinde ne olduğunu anlayamadıkları bir cisim olduğunu fark ederek 112 Acil Çağrı merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sevk edilen polisler geniş çapta güvenlik önlemi alarak vatandaşların bölgeden uzak durmasını sağladı. Dalgaların getirdiği düşünülen ve ilk belirlemelere göre deniz mühimmatı olduğu anlaşılan cisim ekipler tarafından güvenlik altına alındı. Cismin ne olduğu ile ilgili kesin bilgi yapılacak olan uzman çalışmaları neticesinde belli olacak.

Mahallerinde bulunan ve hayatında ilk defa gördüğü cismin kendilerini tedirgin ettiğini dile getiren Bünyamin Bilgin “Mahallemizde böyle bir şey olması izi tedirgin etti. Geldik, baktık. Deniz mühimmatına benziyor. Büyük ihtimal geçen gün ki fırtınada dalgalarla kıyımıza ulaşmış. Polis ekipleri de bomba imha ekipleriyle birlikte burada. Büyük ihtimal bombayı buradan alıp imha edecekler. Bizde tedirginiz ve bekliyoruz. İlk defa böyle bir şey gördüm” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor kupada 295 macina cikacak FP7v8wZe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor kupada 295. maçına çıkacak

Ziraat Türkiye Kupası’nda 295. maçına çıkacak olan Trabzonspor, 18. finalini Konyaspor ile oynayacak. Daha önce 9. kez kupayı müzesine getiren bordo-mavililerde Teknik Direktör Fatih Tekke ve futbolcular 10. kupayı kazanmak için mücadele edecek.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde yarın saat 20.45’te Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda Konyaspor ile karşılaşacak.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’na 4. turdan başlayan Karadeniz ekibi, Vanspor FK’yı 2-0 yenerek gruplara kaldı. A Grubu’nda Alanyaspor’a sahasında 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, deplasmanda ise İstanbulspor’u 6-1 mağlup etti. Sahasında ise Fethiyespor’u 3-0 mağlup eden Karadeniz ekibi grubun son maçında Başakşehir’i deplasmanda 4-2 mağlup ederek 9 puanla çeyrek final bileti aldı. Karadeniz ekibi, bu turda da Samsunspor’u penaltılar sonucu eleyerek yarı finale yükselirken, Gençlerbirliği’ni 2-1 ile geçerek adını finale yazdırdı.

Kupada 294 maç yaptı

Trabzonspor, Türkiye Kupası finalindeki Konyaspor maçıyla birlikte kupada 295. maçına çıkacak. Geride kalan 294 karşılaşmada bordo-mavililer, 178 galibiyet, 55 beraberlik ve 61 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 512 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 237 gol gördü.

18. finalde 10. kupa hedefi

Trabzonspor, Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynadığı 17 finalde 9. kez mutlu sona ulaştı. Konyaspor ile oynayacağı maçla birlikte kupada 18. kez finalini oynayacak olan Karadeniz ekibi, 10. kez kupayı müzesine getirmek için mücadele edecek.

Bordo-mavililer, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ardından organizasyonda en çok şampiyonluk yaşayan üçüncü takım konumunda yer alıyor.

Farklı rakiplere karşı tarihi zaferler

Trabzonspor, Türkiye Kupası’nı 1976-1977 ve 1983-1984 sezonlarında Beşiktaş, 1977-1978’de Adana Demirspor, 1991-1992’de Bursaspor, 1994-1995’te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Gençlerbirliği, 2009-2010’da Fenerbahçe ve 2019-2020 sezonunda da Alanyaspor’u yenerek kazandı.

Son finallerde istediğini alamadı

Son yıllarda finale yükselme başarısını sürdüren Trabzonspor, kupada son iki finalde ise mutlu sona ulaşamadı. 3. kez üst üste finale kalma başarısı gösteren bordo-mavililer, Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı finali 3-2 kaybederken, geçtiğimiz sezon da Galatasaray karşısında sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin