Fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı: 3’ü ağır 22 yaralı - Karabük Haber Postası
findik iscilerini tasiyan minibus ucuruma yuvarlandi 3u agir 22 yarali CZ1h6FDz jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı: 3’ü ağır 22 yaralı

Düzce’nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 3’ü ağır 22 kişi yaralandı.

Kaza, Harmantepe köyü ile Dokuzdeğirmen köyü arasındaki yolda meydana geldi. S.A. idaresindeki 63 AEU 932 plakalı Ford marka minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada aralarında çocukların da bulunduğu 3’ü ağır 22 kişi yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kurtarmak için çalışma başlattı. Minibüsün düştüğü alana inen ekipler, yaralıları sedye ile ambulansa taşıdı.

Olay yerine gelen Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, “İşçiler, Kocaali’de fındık toplama işlerini tamamlamışlar. Evlerine dönerken şoförün dediğine göre frenin boşalması sebebiyle minibüs yaklaşık 50 metreden uçmuş. Çok şükür can kaybı yok. İnşallah can kaybı olmaz. Fındık dalları aracı tutmuş. Yaralıların tamamı olay yerinden çıkartıldı. 3 ağır yaralımız var. Onları hastaneye gönderdik” dedi.

İşçilerin Sakarya’nın Kocaali ilçesindeki bahçede fındık topladıkları, evlerine dönüş yolunda kazanın meydana geldiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
et
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:18 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de 62’inci Kütüphane Haftası programı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesinde 62’inci Kütüphane Haftası kapsamında, “İyileştiren Kütüphaneler” temasıyla anaokulu öğrencileri ile kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte minik öğrenciler, öğretim üyeleri ile birlikte kitap okuyarak üniversite ve kütüphane ortamını deneyimledi.

Karabük Üniversitesinde (KBÜ), “Okuma Kültürü ve Farkındalık Buluşması: Kütüphane Haftası Etkinliği” düzenlendi. “İyileştiren Kütüphaneler” temasıyla gerçekleştirilen program kapsamında Karabük Üniversitesi Demirçocuk Anaokulu öğrencileri kütüphaneyi ziyaret etti. Minik öğrenciler, Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen toplu kitap okuma etkinliğine katılarak erken yaşta kitap sevgisiyle tanıştı.

Akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrencinin yer aldığı etkinlikte katılımcılar, kütüphane ortamında hep birlikte kitap okuyarak farkındalık oluşturdu.

Etkinliğin devamında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ümmet Aydan ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hülya Özçağlar Eroğlu’nun katılımıyla öğrencilere üzerinde özlü sözlerin yer aldığı çikolatalar dağıtıldı.

Programın öğrencilerin kültürel gelişimine katkı sağladığı vurgulanırken, kütüphanelerin yalnızca bilgiye erişim noktası değil, aynı zamanda bireyleri bir araya getiren önemli yaşam alanları olduğu ifade edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin