Reklam
Reklam
filyosta narinler olmesin cocuklar yasasin temali bisiklet turu duzenlendi h1Y8iXbz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Filyos’ta “Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın” temalı bisiklet turu düzenlendi

Filyos’ta “Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın” temalı bisiklet turu düzenlendi.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Filyos beldesinde bir grup vatandaş, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla “Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın” sloganıyla bisiklet turu düzenledi. Atatürk Anıtı’nda toplanan grup, bisikletleriyle beldede tur atarak farkındalık oluşturdu.

Katılımcılar, “Büyümez ölü çocuklar”, “Failleri değil, çocukları koruyun” gibi sloganlarla etkinliğin amacını vurguladı. Saat 14.00’te Atatürk Meydanı’nda başlayan bisiklet turu, özellikle çocuk gelinler, çocuk istismarı ve kadın şiddetine karşı bir ses olmayı hedefledi. Grup, “Bu ülkede öldürülen çocuk Narin’lerin, Leyla’ların ve nicelerinin sesi olmak için buradayız. Çocuklar kaybolmasın, şiddete maruz kalmasın” ifadeleriyle mesajlarını dile getirdi.

Etkinliğe Filyos Belediye Başkanı Erol Acar ve belediye meclis üyeleri de destek verdi. Katılımcılar, bu tür organizasyonların toplumda farkındalık oluşturması ve kadınlar ile çocuklara yönelik şiddetin son bulması için büyük önem taşıdığını belirtti.

Bisiklet turu, halkın yoğun ilgisiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mayis sonunda kar surprizi yuksekler beyaza burundu MGzXrpVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Karlı zemine günün tarihini yazdı

Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı.

Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.

Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.

Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin