Filyos’ta "Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın" temalı bisiklet turu düzenlendi - Karabük Haber Postası
filyosta narinler olmesin cocuklar yasasin temali bisiklet turu duzenlendi h1Y8iXbz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Filyos’ta “Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın” temalı bisiklet turu düzenlendi

Filyos’ta “Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın” temalı bisiklet turu düzenlendi.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi Filyos beldesinde bir grup vatandaş, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla “Narin’ler Ölmesin, Çocuklar Yaşasın” sloganıyla bisiklet turu düzenledi. Atatürk Anıtı’nda toplanan grup, bisikletleriyle beldede tur atarak farkındalık oluşturdu.

Katılımcılar, “Büyümez ölü çocuklar”, “Failleri değil, çocukları koruyun” gibi sloganlarla etkinliğin amacını vurguladı. Saat 14.00’te Atatürk Meydanı’nda başlayan bisiklet turu, özellikle çocuk gelinler, çocuk istismarı ve kadın şiddetine karşı bir ses olmayı hedefledi. Grup, “Bu ülkede öldürülen çocuk Narin’lerin, Leyla’ların ve nicelerinin sesi olmak için buradayız. Çocuklar kaybolmasın, şiddete maruz kalmasın” ifadeleriyle mesajlarını dile getirdi.

Etkinliğe Filyos Belediye Başkanı Erol Acar ve belediye meclis üyeleri de destek verdi. Katılımcılar, bu tür organizasyonların toplumda farkındalık oluşturması ve kadınlar ile çocuklara yönelik şiddetin son bulması için büyük önem taşıdığını belirtti.

Bisiklet turu, halkın yoğun ilgisiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
124ce8cf b2f8 4d35 962a 6af9fb7e1b19
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 09:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Minik öğrencilerden anlamlı proje: kapı kapı dolaşıp atık pil topladılar

Karabük’te ilkokul öğrencileri, çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm bilincinin artırılması amacıyla örnek bir çalışmaya imza attı.

Belen İlkokulu öğrencileri, mahallelerinde kapı kapı dolaşarak vatandaşlardan topladıkları atık pilleri Karabük Belediyesi’ne teslim etti. Belediye ekiplerince teslim alınan atık piller geri dönüşüm sürecine dahil edilirken, öğrencilere duyarlılıklarından dolayı çeşitli hediyeler verildi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, öğrencilerin çevreye yönelik hassasiyetinin takdire şayan olduğunu belirtti.

Başkan Çetinkaya, “Evlatlarımızın sergilediği bu örnek davranış, çevre bilincinin en güzel yansımalarından biri. Atıkların kaynağında toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması adına ortaya konulan bu gayret son derece kıymetli. Çocuklarımızın bu hassasiyeti gelecek adına bizlere umut veriyor. Kendilerini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Atık pillerin doğaya bırakılması halinde çevre ve insan sağlığı açısından ciddi riskler oluşturduğuna dikkat çeken Çetinkaya, bu tür çalışmaların çocuklarda erken yaşta çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm bilincinin gelişmesine önemli katkı sağladığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin