04 Aralık, 2023 15:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:25
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
Filistinli Şehitler İçin Fidan Diktiler
Özçelik-İş Sendikası Hak-İş ile birlikte Filistinli şehitler anısına Hak-İş Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikti.
Fidan dikim etkinliğine Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Özçelk-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Bayram Altun, Mustafa Kılıç, Aydın Baysal, Şerafettin Koç, Genel Sekreter Ahmet Çolak, Hak-İş İl Başkanları, Genel Merkez personeli ve çok sayıda Hak-İş’li katıldı.
“250 FİDAN ŞEHİTLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU”
Hak-İş Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na Gazze’de şehit olan 250 kişinin adlarına fidan dikimi gerçekleştirildiğini ifade eden Genel Başkan Mahmut Arslan, “Bugün 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü için buradayız. Dünya Filistin Günü’nün BM tarafından ilan edilmesi 1978 yılıdır. Ancak esas garabet 1947 yılında Filistin’in bölündüğü gündür. BM ne yazık ki galip devletler ve emperyalistler üzerinden Filistin topraklarını 1947’de ikiye böldüler. Aradan 32 yıl geçtikten sonra 29 Kasım’ı Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak, güya Filistinlilerin gönlünü almak için yaptılar. Burada bile bir ihanet ve iki yüzlülük var” diye konuştu.
Genel Başkan Arslan, 29 Kasım 2022 tarihinde Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle “Filistin Davasını Destekleyen Türk Şahıslar” ödül töreninde, kendilerine Filistin Devleti “Dostluk Yıldızı” nişanı takdim edildiğini anımsatarak, Hak-İş’in Filistin davasına verdiği desteğe dikkat çekti.
Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Hak-İş Konfederasyonu Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na 250 şehidin anısına fidan dikildi ve fidanlara şehitlerin isimleri asıldı.
(Yusuf Korkmaz)
Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Trabzonspor, hazırlıklarını sürdürüyor. Bordo-mavililerde, tedavi sürecini tamamlayan Savic de takımla birlikte çalışmalara katıldı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke, yönetiminde yapılan çalışmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. 5’e 2 ile devam eden antrenman taktik çalışması ile sona erdi.
Galatasaray ile oynanan maçta sakatlanan Stefan Savic de bugün yapılan antrenmanda yer aldı. Oyuncunun Beşiktaş maçı öncesi yapılacak olan antrenmanlarda kendini deneyeceği, durumunun ise maç günü netlik kazanacağı öğrenildi.
Bordo-mavililer, yarın saat 15.00’te yapacağı antrenmanla Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürecek.