Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 14:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Filistin Edebiyatı ve Kadınların Mücadelesi KBÜ’de Ele Alındı

Yazar ve akademisyen Peren Birsaygılı Mut'un, KBÜ'deki konferansında Filistin edebiyatının tarihi süreci ve kadınların bu alandaki mücadelesi konuşuldu.

Karabük Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Filistin Edebiyatının 100 Yıllık Hikâyesi ve Filistinli Kadınlar" başlıklı konferans, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bozkurt Özyalçın, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Konferansın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Filistin edebiyatının sadece sanatsal bir alan olmadığını, aynı zamanda bir direniş ve kimlik mücadelesi aracı olduğunu vurguladı.
KBÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bozkurt Özyalçın ise Filistinli kadınların edebiyat alanındaki mücadelesinin önemine dikkat çekerek, kadınların hem edebi hem de toplumsal direnişte oynadığı role dikkat çekti.

KBÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde Genç KADEM Öğrenci Kulübünün de dahliyle düzenlenen söyleşide, yazar ve akademisyen Peren Birsaygılı Mut, Filistin edebiyatının 100 yıllık tarihi süreci ve bu süreçte Filistinli kadınların edebiyat içindeki rolü hakkında kapsamlı bilgiler verirken Filistinli kadın yazarların eserleri, edebi direnişin tarihsel gelişimi ve bu süreçte kadınların karşılaştığı zorlukları detaylı bir şekilde ele aldı.

Birsaygılı Mut, Filistin edebiyatının sadece sanatsal bir ifade biçimi olmadığını, aynı zamanda bir direniş ve kimlik mücadelesi aracı olarak öne çıktığını belirterek kadın yazarların bu alandaki etkisini ele alıp, onların toplumsal hafızayı nasıl inşa ettiklerini ve edebi eserler yoluyla kültürel mirası nasıl koruduklarını anlattı.
Etkinlik sonunda, Rektör Yardımcısı Karaş, yazar Peren Birsaygılı Mut’a teşekkür belgesi takdim etti.
Program günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

blank
Asuman Doğan tarafından
10 Nisan, 2025 10:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kaymakam Yazıcı’dan Emniyet Teşkilatına Kutlama Ziyareti

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Türk Polis Teşkilatının 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürü Cavit Yılmaz Tamtürk ve emniyet personelini makamında kabul etti.

Ziyarette teşkilatın kuruluş yıl dönümünü kutlayan Kaymakam Yazıcı, emniyet mensuplarının toplum huzuru için gece gündüz demeden gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yazıcı, personele görevlerinde başarılar diledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.