Filipinler’de Doksuri Tayfunu’nda can kaybı 7’ye yükseldi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2023 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Filipinler’de Doksuri Tayfunu’nda can kaybı 7’ye yükseldi

Filipinler’de etkili olan Doksuri Tayfunu’nun neden olduğu sel ve toprak kaymasında ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Tayvan’da ise 4 bin kişi önlem amacıyla tahliye edildi.

Filipinler’in kuzeyinde yıkıma yol açan Doksuri Tayfunu etkisini sürdürüyor. Bölgede tayfunun neden olduğu şiddetli rüzgar ve yağmurlardan kaynaklı sel ve toprak kaymasında ölü sayısı 7’ye yükseldi. Afet Müdahale Yetkilileri, Doksuri Tayfunu’nun neden olduğu sel ve toprak kaymalarında on binlerce insanın etkilendiğini söyledi. Ülkenin Benguet eyaletine bağlı Buguias kasabasında toprak kayması sonucu 2 çocuğun yanı sıra bir anne ve oğlu, Baguio kentinde toprak altında kalan bir evde bulunan 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyindeki Isabela eyaletinde ise bisikletiyle ekmek satan bir kadın kafasına ağaç devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Cagayan eyaletinde en az 4 kasabanın elektriği kesilirken, 6 köprü sular altında kaldı. Cagayan eyaleti Valisi Manuel Mamba, eyalette okulların tatil edildiğini ve dükkanların kapatıldığını duyurarak, kıyı ve dağ kasabalarında yaşayan 16 binden fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi. Mamba, tayfun öncesi kuraklık nedeniyle hasar gören pirinç ve mısır tarlalarının tayfunla birlikte büyük zarar görmesinden korktuğunu ifade etti.
Filipinler’in Rizal eyaletinde meydana gelen selde dün 1 kişi boğularak hayatını kaybetmişti.

Tayvan’da 15 bin 700’den fazla hanenin elektriği kesildi

Tayvan Hava Durumu Bürosu, ülkenin güney kısmında yaşayanları şiddetli rüzgar ve yağış konusunda uyarırken, toprak kayması riski nedeniyle Kaohsiung şehri dahil güneydeki kentlerde okul ve iş yerleri kapatıldı. Ülkenin güney ve doğusundaki dağlık bölgelerde 4 binden fazla insan tahliye edilirken, 15 bin 700’den fazla hanenin elektriği kesildi. Tüm iç hat uçuşlarının askıya alınması sonrası, bazı dış hat uçuşları iptal edildi. Güney ve doğu Tayvan arasındaki demir yolu hizmetleri kapatıldı.
Doksuri Tayfunu’nun Cuma sabahından itibaren Filipin ve Tayvan’dan sonra Çin’de etkili olması bekleniyor.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin