Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2023 10:52 tarihinde yayınlandı
0

Filipinler’de Doksuri Tayfunu’nda can kaybı 7’ye yükseldi

Filipinler’de etkili olan Doksuri Tayfunu’nun neden olduğu sel ve toprak kaymasında ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Tayvan’da ise 4 bin kişi önlem amacıyla tahliye edildi.

Filipinler’in kuzeyinde yıkıma yol açan Doksuri Tayfunu etkisini sürdürüyor. Bölgede tayfunun neden olduğu şiddetli rüzgar ve yağmurlardan kaynaklı sel ve toprak kaymasında ölü sayısı 7’ye yükseldi. Afet Müdahale Yetkilileri, Doksuri Tayfunu’nun neden olduğu sel ve toprak kaymalarında on binlerce insanın etkilendiğini söyledi. Ülkenin Benguet eyaletine bağlı Buguias kasabasında toprak kayması sonucu 2 çocuğun yanı sıra bir anne ve oğlu, Baguio kentinde toprak altında kalan bir evde bulunan 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Ülkenin kuzeyindeki Isabela eyaletinde ise bisikletiyle ekmek satan bir kadın kafasına ağaç devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Cagayan eyaletinde en az 4 kasabanın elektriği kesilirken, 6 köprü sular altında kaldı. Cagayan eyaleti Valisi Manuel Mamba, eyalette okulların tatil edildiğini ve dükkanların kapatıldığını duyurarak, kıyı ve dağ kasabalarında yaşayan 16 binden fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi. Mamba, tayfun öncesi kuraklık nedeniyle hasar gören pirinç ve mısır tarlalarının tayfunla birlikte büyük zarar görmesinden korktuğunu ifade etti.
Filipinler’in Rizal eyaletinde meydana gelen selde dün 1 kişi boğularak hayatını kaybetmişti.

Tayvan’da 15 bin 700’den fazla hanenin elektriği kesildi

Tayvan Hava Durumu Bürosu, ülkenin güney kısmında yaşayanları şiddetli rüzgar ve yağış konusunda uyarırken, toprak kayması riski nedeniyle Kaohsiung şehri dahil güneydeki kentlerde okul ve iş yerleri kapatıldı. Ülkenin güney ve doğusundaki dağlık bölgelerde 4 binden fazla insan tahliye edilirken, 15 bin 700’den fazla hanenin elektriği kesildi. Tüm iç hat uçuşlarının askıya alınması sonrası, bazı dış hat uçuşları iptal edildi. Güney ve doğu Tayvan arasındaki demir yolu hizmetleri kapatıldı.
Doksuri Tayfunu’nun Cuma sabahından itibaren Filipin ve Tayvan’dan sonra Çin’de etkili olması bekleniyor.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sa
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Mayıs, 2026 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Şahin: “AK Parti’de eski olmaz, sadece bayrak yarışı olur”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti teşkilatlarının birlik ve beraberlik anlayışına vurgu yaptı.

Parti içerisinde “eski” kavramının olmadığını ifade eden Şahin, milletvekilinden il başkanına, ilçe başkanından belediye başkanına, mahalle başkanına kadar görev yapmış herkesin aynı davanın mensubu olduğunu belirtti.

AK Parti’nin büyük bir aile olduğunun altını çizen Şahin, “Bu davada ayrılık değil birlik, kırgınlık değil kardeşlik vardır. Görevler değişebilir ama dava bilinci ve vefa duygusu değişmez. AK Parti’de sadece bayrak yarışı olur.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin