Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Fikret Gökçe’yi okuyorum!

Manşet Yayın: 31.01.2024 12:54
Fikret Gökçe’yi okuyorum!

Sevgili dostum, Fikret Gökçe ile uzun yıllar öncesinden gelen bir dostluğumuz var. Ülkemizin güzide Atatürk’çü yazar ve şair, onurlu hukukçu Anayasa Mahkemesi emekli başkanı Yekta Güngör Özden’in ön sözünü yazdığı “Yerli ve Milli Bu Uçakları 100 Yıl Önce Biz Yapıyorduk” yapıtını imzalayarak gönderdi. Dünyada ilk uçuşu 1002 yılında Horosanlı Türk Farabi Cevheri, 1602’de IV. Murat döneminde HAZAR-I FEN AHMET ÇELEBİ, 1663’te Lagarı Hasan Çelebinin, 15 Ağustos 1925’te Atatürk tarafından Türk havacılığının ve sanayisinin başladığını açıklıyor. 12 bölümden oluşan yapıt, dünden bugüne ders alınacak bilgilerle dolu. Üretkenliği ile Kurtuluş Savaşımızın destansı tarihini ve Atatürk’ün açtığı ışıklı yolu gösteriyor.

 

Özenli bir seçim ile ülkemizin siyasal, ekonomik ve sosyal gerçeklerine, Atatürk değerlerine, cumhuriyet değerlerine dokunuyor. Zonguldak Çelikel Lisesinde havacılık kolu başkanı olarak başladığı aşkını 1. ve 2. Kıbrıs Barış Harekatında takım komutanı olarak gazi olarak noktalıyor. 1967 yılında Karabük Tekniker Okulu öğrenci derneği başkanı, 1978 yılı Türkiye’nin ilk zihinsel engelliler okulunun yapımında öncü, 1981 yılında okul öğretime açıldı, 1985 yılında Zihinsel Özürlüler Federasyonu, 1986’da Türkiye Sakatlar Konfederasyonu kuruculuğu, 2005 yılına dek genel sekreter ve genel başkanlık. Türkiye Muharip Gaziler Derneği genel sekreter ve genel başkan yardımcısı.

 

1962 yılında öğrenciyken Türkiye Karabük Demirçelik İşletmelerinde çalışma yaşamına başlayan Gökçe, aynı kurumda 33 yıl çalıştı, hatta neler fırınlar baş mühendisi olarak 1995 yılında emekli oldu. 1997 yılında üçlü kararname ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi başkan yardımcılığına atandı. 1999 yılı Marmara depreminde ilk prefabrik yapıyı kurarak yardım ve koordinasyon merkezini faaliyete geçirdi. 2000 yılında VIII. 5 Yıllık Kalkınma Planı Sosyal Yardımlar ve Hizmetler Komisyon üyesi, 2001 yılı Türkiye Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği kurucusu. 2003 yılı Dünya Özürlüler Gününde 21 ilin temsilcileri ile toplanan TBMM Engelliler Parlamentosu başkanı.

 

Karabük’te bulunduğu dönemde cemiyetçilik ve sendikacılık çalışmalarını sürdürürken yerel basınla sıcak ilişki içinde olan Gökçe, siyasal ve sosyal konuları yorumlayarak yazıları ile katkıda bulunurdu.

 

Sözün özü; gelecek nesiller için önemli bir belge niteliğindeki bu kitapla, çağa tanıklık yapmakta. Kalemin susmasın sevgili dost.­

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

’Survivor’ değil ’Köyvayvır’

Gündem Yayın: 04.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
’Survivor’ değil ’Köyvayvır’

Artvin merkeze bağlı Ormanlı köyünde çocukların tatillerde evde kalıp telefonla zaman geçirmemesi için oluşturulan ve adına ’Köyvayvır’ ismi verilen ’Survivor’ tarzı spor parkuru başta çocukların olmak üzere her yaştan vatandaşın ilgisini çekiyor.

Merkeze bağlı Ormanlı Köyünde Ayhan ve İbrahim Kırçiçek tarafından orman içerisinde trafiğe kapalı bir alanda spor parkuru kuruldu. Yaklaşık 100 metrelik alanda 12 engelden oluşan parkurda kendi aralarında yarışma yapan çocuklar engelleri bir bir geçerek birinci olmak için kıyasıya mücadele ediyor.

Parkuru geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatilinde çocuklar için yaptıklarını belirten İbrahim Kırçiçek “Sülalemiz çok kalabalık bizim. Köyde Ramazan Bayramı tatilinde bir araya gedik, oturduk, bayağı kalabalıktık. Baktık çocuklar telefona koşuyor, tablete koşuyor birbirleriyle telefon tablet yarışı yapıyor. ’Bu çocukları bu telefon ve tabletten kurtarmak için ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Sonra Survivor tarzı bir parkur oluşturmaya karar verdik. Buranın yolu kapalı doğa ile iç içe. Bu şekilde çocukların eğleneceğini düşündüğümüz için parkur yaptık. İlk önce parkurumuz 3 engelden oluşuyordu çocuklarımız yorulmasın diye baktık rağbet artınca bizde heveslenince 12 parkura çıkardık bunu. 12 parkurda yarışıpta finale gelmek çok güzel oluyor. Yorucu oluyor ama çok eğlenceli olduğu için çocuklarımız devamlı parkura gitmek istiyor ve burada yarışmak istiyor. Çok güzel oldu ve çok mutluyuz” dedi.

Cengiz Kırçiçek (41) ise yaptığı açıklamada “Orman içinde farklı bir etkinlik yapmak için böyle bir şey düşündük. Genç kardeşlerimizin uğraşlarıyla parkurumuzu yaptık. Amacımız hem eğlenmek hem köyümüzü tanıtmak hem de ülke babında gençlerin neler yapabileceğini göstermek amacıyla böyle bir etkinlik yapmak istedik. Buraya çevre illerden, şehirlerden gençlerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Parkurda yarışan 9 yaşındaki Şeyma Kırçiçek ise boş zamanlarında akraba ve arkadaşları ile gelip parkurda yarıştıklarını ifade ederek “Parkuru görünce heyecanlandık birazda mutlu olduk. Arkadaşlarımda yarıştım genel olarak aslında biraz sürünme zor geliyor. Çok heyecanlı” diye konuştu.