Karabük’te FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında arama kararı bulunan Canip B. (44), yurt dışına kaçmaya çalışırken örgütün ‘gaybubet evi’nde yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan arama kararı bulunan 44 yaşındaki Canip B. ekiplerin düzenlediği operasyonla örgütün hücre evi olan ‘gaybubet ev’de gözaltına alındı. Örgüte ait okullarda müdürlük yaptığı öğrenilen firari şüphelinin örgütün gizli haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı olduğu, Bank Asya’da para akışı sağladığı ve Zonguldak ilinde mütevelli heyetinde görev yaptığı belirtildi. Şüphelinin evinde yapılan aramada 1 adet akıllı telefon, 1 adet taşınabilir wifi cihazı, 2 Adet Canip B. adına düzenlenmiş pasaport, 1 adet tablet, bin 405 TL para, 1 adet dijital fotoğraf makinesi ve 1 adet şahsın yurt dışına kaçarken kullanabileceği değerlendirilen valiz ele geçirildi.
Canip B., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.


FETÖ şüphelisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor
Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.
Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.
Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.
Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.
Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.


