FETÖ’nün yaptığı baskı yüzünden Kara Harp Okulunu bırakmak zorunda kalan Araştırma Görevlisi Yağız Aksakaloğlu, son çıkardığı “FETÖ KISKACINDA ASKERİ OKULLAR” adlı kitabı için imza günü düzenledi.
Safranbolu Kaya İş Hanında gerçekleştirilen imza gününe vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken, Araştırma Görevlisi Yağız Aksakaloğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, “FETÖ KISKACINDA ASKERİ OKULLAR” adlı kitabında FETÖ’nün Askeri Okullardaki gerçek yüzünü anlattığını söyledi.
Aksakaloğlu, “FETÖ KISKACINDA ASKERİ OKULLAR adlı kitap FETÖ’nün salt Askeri Okullar boyutuna eğilen ilk çalışma olarak ortaya çıkmaktadır. Daha öncesinde Yavuz Selim Demirağ’ın “İmamların Öcü” ve Mustafa Önsel’in “Ağacın Kurdu” eserleri, her ne kadar Askeri Okullardaki FETÖ gerçeğini duyurmuş olsa da bu eserlerde genelde, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ yapılanması ortaya konulmuş fakat “Askeri Okullar ve Askeri Öğrenciler” özelde merkeze alınmamıştır. Bu değerli eserlerde FETÖ mağduru askeri öğrencilerin yaşadıkları ile ilgili çok önemli bilgiler sunulmuş, fakat askeri okullar özelinde detaylı değerlendirmeler noksan kalmıştır.
Elinizdeki bu çalışmada “Askeri okullarda kültür değişimi”, “Askeri okullarda yaşanan FETÖ işkencelerini anlatabilmenin zorluğu” ya da “FETÖ Mağduru askeri öğrencilerin örgütlenme sorunları” gibi daha derinde ve özelde yaşananları betimleyerek ve değerlendirerek bu açığı kapatmakta ve “askeri okullar” konusunda gelecek çalışmalara önemli bir kaynak teşkil etmektedir” dedi.
FETÖ Kimin meselesidir?, Askeri Okulların FETÖ için önemi nedir?, FETÖ mensubu sözde subayların askeri öğrencilere uyguladıkları işkence ve ayrımcılıklara örnekler!, FETÖ mağduru askeri öğrencilerin hak mücadelesi nasıl oldu?, Askeri okulların kapatılması ve yeni Askeri okullar sisteminin inşası nasıl gerçekleşti?, KHK ile Askeri okullardan atılan askeri öğrenciler ve FETÖ mağduru askeri öğrenciler! Fark nerede? gibi konuya ilişkin bir çok sorunun ve fazlasının net bir şekilde bu kitapta cevaplandırıldığını anlatan Yağız Aksakaloğlu
2016 Yılında “Askeri Okullarda FETÖ Örgütlenmesi” 2017 Yılında ise “15 Temmuz Öncesi Süreçte Kritik Bir Nokta: Kamu Görevlilerine Yönelik Şantaj Suçu” adlı ortak yazarlı kitap çıkardığını ve bu kitaplarında da FETÖ’nün gerçek yüzünü anlattığını ifade etti.
YAĞIZ AKSAKALOĞLU KİMDİR?
2006 Yılında Kuleli Askeri Lisesine girdi. 2010 Yılında Askeri Liseyi altıncı olarak bitirdikten sonra aynı yıl Kara Harp Okuluna geçti. Buradaki intibak kampı süresince maruz kaldığı FETÖ mensubu sözde subayların işkenceleri ve ayrımcılıları neticesinde okuldan ayrılmak zorunda kaldı. 2011 Yılında Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve kamu Yönetimi Bölümünde Lisans öğrenimine başladı ve 2014 yılında buradan mezun oldu. Aynı yıl, Araştırma Görevlisi olarak Gazi Üniversitesi Yönetim Bilimleri alanında Yüksek Lisansına başladı. 2017 Yılında “Kamu Hizmeti Kapsamında Vatandaşlık Anlayışının Değişimi başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı ve aynı üniversitede Kamu Yönetimi alanında Doktora öğrenimine devam ediyor.



