Reklam
Reklam
20240526aw212929 0 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2024 13:43 tarihinde yayınlandı
0

Festivale Türk-Yunan dostluğu damga vurdu

22. Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde sahne alan ünlü sanatçı Ziynet Sali’nin konserine, Türk-Yunan dostluğu damgasını vurdu.

Alanya Belediyesi’nin 22’ncisini düzenlediği Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci günü, DJ Tuense ve Ziynet Sali konserleriyle tamamlandı. Gün boyunca süren etkinlikler ve gösterilerin ardından muhteşem konserlerle festival coşkusu tavan yaptı. Belediye Sarayı arkasında gerçekleştirilen programda sahneye ilk olarak Radyo D’nin sevilen isimlerinde DJ Tuense çıktı. Birbirinden hareketli şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşları coşturan DJ Tuense’ye, Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, minyatür sanatçısı Merve Karlı’nın hazırladığı Alanya Gravürü’nü hediye etti. DJ Tuense performansının ardından sahneyi ünlü sanatçı Ziynet Sali’ye devretti.

Ziynet Sali’den müzik şöleni

Türkiye’nin en popüler sanatçılarından olan ve şarkıları hem ülkemizde hem de Balkanlar’da milyonlarca kişitarafından dinlenen Ziynet Sali, alkışlar eşliğinde sahneye geldi. Müzisyen kadrosu ve dansçılarıyla festivale yakışır bir performans sergileyen Ziynet Sali, birbirinden güzel şarkılarını Alanya halkıyla beraber söyledi. Alanı tamamen dolduran dinleyiciler, müzik ve görsel şölenin tadını doyasıya çıkardılar. Bazı vatandaşlar da plajdan bu unutulmaz konsere şahitlik ettiler. Alkış ve tezahüratlarla sahneye gelen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, sanatçı Ziynet Sali’ye teşekkür ederek, bir demet çiçek ve Merve Karlı tarafından yapılan Alanya Gravürü takdim etti. Hediyeleri çok beğendiğini söyleyen Ziynet Sali, Başkan Özçelik’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sahnede Türk-Yunan dostluk rüzgarı

Duygulu anlar yaşayan sanatçı Ziynet Sali’ye bir de sürpriz yapıldı. Festival kapsamında Alanya Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Yunanistan’daki kardeş şehri Nea Ionia delegasyonu üyeleri, ellerinde Türk ve Yunan bayraklarıyla sahneye davet edildiler. Mübadele nedeniyle Alanya’dan giden Rumların torunları, 102 yıl sonra kente gelerek, dostluk rüzgarları estirerek, Ziynet Sali ile birlikte Türkçe ve Yunanca şarkılar söylediler. Şarkılara, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak da eşlik etti. Neo Ionia’dan gelen delegasyonda; Belediye Başkan Yardımcıları Georgios Stefas, Ionnis Lazaridis ve Georgia Tsompanidou ile Belediye Meclis Başkanı Christos Anamourloglou yer aldı. Renkli görüntülere sahne olan Türk-Yunan dostluğu vurgusu, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Ziynet Sali konseri büyük bir coşkuyla geç saatlere kadar sürdü. Öte yandan, festivalin son günü olan 26 Mayıs Pazar günü, Belediye Sarayı arkasındaki sahnede DJ Suat Ateşdağlı ve Yeni Türkü yer alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
iranin trabzon baskonsolosu mohebati dunya iranlilarin dimdik dayanmasina cok sasirdi RFF6bp13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İran’ın Trabzon Başkonsolosu Mohebati: “Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, dünyanın İranlıların saldırılara dimdik dayanmasına çok şaşırdığını belirterek, “Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın kültürel yapısına vurgu yapan Mohebati, savaş ve müzakere süreçlerine dair mesajlar verdi. İran’ın tarih boyu kültürü ve medeniyeti olduğunu kaydeden Mohebati, “Bizim rehberimiz şehit oldu. Kendisi de bunu istiyordu. Liderimiz bununla çok iftihar ediyordu. Şehit olmayı arzu ettiğini çok tekrar etmişti. Çok insanlar vardı hak yolunda çalışanlar, gazilerimiz. Tarih boyunca kültürümüzde olanlar şehadeti arzu etmişlerdi, şehit oldular. Çocuklarımızın şehit olmasına çok üzüldük. Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı. Nasıl olur da bir ülkeyi bombalarsın da memleketin lideri, insanları şehit olur ama o ülke dağılmaz ve yıkılmaz? Bizim kültürümüzde bu var. Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz. Ekonomimizin, insanlarımızın, binalarımızın yıkılması mümkün müydü? Ülke dimdik dayandı, istikrarını kaybetmedi. İran bunu gösterdi. İran’ın halkı önemliydi” diye konuştu.

“Müzakere olurken yeni savaş başlattılar”

Müzakere sürecine de değinen Mohebati, “Geçen sene savaştan 12 gün önce İran, ABD ve Avrupa ülkeleriyle konuşurken onlar bize saldırı yaptılar. Son savaştan 1 gün önce İran müzakeredeydi, karar verilmişti. Müzakere olurken yeni savaş başlattılar. Bu gösterir ki; onların hedefleri hiçbir zaman müzakere değildi. Müzakereden zaman kazanırlar, silahlanırlar ve büyük bir savaşa yeniden başlarlar. İran şimdi diyor ki, ‘savaşları bitirin, müzakere yapalım, konuşalım’. Bu mühim bir mesajdı” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti”

Türkiye ile İran’ın ilişkilerine de değinen Mohebati, “İran dedi ki, ‘Ben Türkiye toprağına hiçbir zaman füze göndermedim’ ve göndermez. Türkiye ile İran’ın kardeşliği çok istikrarlıdır. Tarih boyu böyledir ve çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi mesajlar gönderdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok iyi mesajlar verdiler. Bu konuda Türkiye’yi kendimize kardeş biliriz. Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin