Reklam
Reklam
20240526aw212929 0 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2024 13:43 tarihinde yayınlandı
0

Festivale Türk-Yunan dostluğu damga vurdu

22. Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde sahne alan ünlü sanatçı Ziynet Sali’nin konserine, Türk-Yunan dostluğu damgasını vurdu.

Alanya Belediyesi’nin 22’ncisini düzenlediği Alanya Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci günü, DJ Tuense ve Ziynet Sali konserleriyle tamamlandı. Gün boyunca süren etkinlikler ve gösterilerin ardından muhteşem konserlerle festival coşkusu tavan yaptı. Belediye Sarayı arkasında gerçekleştirilen programda sahneye ilk olarak Radyo D’nin sevilen isimlerinde DJ Tuense çıktı. Birbirinden hareketli şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşları coşturan DJ Tuense’ye, Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, minyatür sanatçısı Merve Karlı’nın hazırladığı Alanya Gravürü’nü hediye etti. DJ Tuense performansının ardından sahneyi ünlü sanatçı Ziynet Sali’ye devretti.

Ziynet Sali’den müzik şöleni

Türkiye’nin en popüler sanatçılarından olan ve şarkıları hem ülkemizde hem de Balkanlar’da milyonlarca kişitarafından dinlenen Ziynet Sali, alkışlar eşliğinde sahneye geldi. Müzisyen kadrosu ve dansçılarıyla festivale yakışır bir performans sergileyen Ziynet Sali, birbirinden güzel şarkılarını Alanya halkıyla beraber söyledi. Alanı tamamen dolduran dinleyiciler, müzik ve görsel şölenin tadını doyasıya çıkardılar. Bazı vatandaşlar da plajdan bu unutulmaz konsere şahitlik ettiler. Alkış ve tezahüratlarla sahneye gelen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, sanatçı Ziynet Sali’ye teşekkür ederek, bir demet çiçek ve Merve Karlı tarafından yapılan Alanya Gravürü takdim etti. Hediyeleri çok beğendiğini söyleyen Ziynet Sali, Başkan Özçelik’le hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sahnede Türk-Yunan dostluk rüzgarı

Duygulu anlar yaşayan sanatçı Ziynet Sali’ye bir de sürpriz yapıldı. Festival kapsamında Alanya Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Yunanistan’daki kardeş şehri Nea Ionia delegasyonu üyeleri, ellerinde Türk ve Yunan bayraklarıyla sahneye davet edildiler. Mübadele nedeniyle Alanya’dan giden Rumların torunları, 102 yıl sonra kente gelerek, dostluk rüzgarları estirerek, Ziynet Sali ile birlikte Türkçe ve Yunanca şarkılar söylediler. Şarkılara, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak da eşlik etti. Neo Ionia’dan gelen delegasyonda; Belediye Başkan Yardımcıları Georgios Stefas, Ionnis Lazaridis ve Georgia Tsompanidou ile Belediye Meclis Başkanı Christos Anamourloglou yer aldı. Renkli görüntülere sahne olan Türk-Yunan dostluğu vurgusu, vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Ziynet Sali konseri büyük bir coşkuyla geç saatlere kadar sürdü. Öte yandan, festivalin son günü olan 26 Mayıs Pazar günü, Belediye Sarayı arkasındaki sahnede DJ Suat Ateşdağlı ve Yeni Türkü yer alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan ev kullanilmaz hale geldi vwDlIGDh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.

Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.

112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin