Festival  meşalesi yandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Eylül, 2021 08:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Festival  meşalesi yandı

UNESCO Düya Miras Listesi’nde yer alan ve “en iyi korunan 20 kent” arasında bulunan  Safranbolu ilçesinde “Kültürel Miras ve Korumacılık” temasıyla düzenlenen 22. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kortej yürüyüşüyle devam etti.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nden başlayan ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşe CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır ve vatandaşlar katıldı. Meydanda devam eden festivalde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun kent ölçeğinde korunmuş nadir örneklerden biri olduğunu söyledi. Köse, bu türlü kültürel mirasların olduğu, turizmle ekonomisini geçindiren yerler için festivallerin önemli olduğunu belirterek, “Bu festivaller çok yoğun çaba gerektiren organizasyonlardır” dedi.

Festivalin ana temasının her yıl “Kültürel Miras ve Korumacılık” olduğunu ifade eden Köse, “Biz bunun yanı sıra bir yan tema belirliyoruz. Bu yıl belirlediğimiz yan tema ülke genelinde de Ahi Evran yılı ilan edilmesi nedeniyle ‘Ahilik Kültürü’ olarak belirlendi. Ahilik o kadar önemli ki kardeşliğin, doğruluğun, dürüstlüğün, aklın ve bilimin yani güzel olan her şeyin birleştiği sosyo-ekonomik düzenin adı” diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin 22 yıldır sürdürülebilir olmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Konuşmanın ardından protokol üyelerinin katılımıyla festival meşalesi yakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin