Reklam
Reklam
JJJY
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
28 Temmuz, 2025 13:46 tarihinde yayınlandı
0

Ferhat Salt: “Devletimiz Tüm Gücüyle Sahada”

Karabük’te merkez ilçeye bağlı köyler ile Ovacık ve Safranbolu kırsalında etkili olan orman yangınlarına ilişkin AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt açıklamalarda bulundu. Yangının ilk anından itibaren tüm kurumların koordinasyon içinde sahada olduğunu belirten Salt, “Devletimiz tüm gücüyle sahada, vatandaşımızın yanındadır” dedi.

Yangının kontrol altına alınması için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Ferhat Salt, “1894 personel, 575 kara aracı, 26 hava aracı ile sahadayız. Tonlarca su, sayısız sorti ile tek bir hedefimiz var, Yeşil Vatanımızı savunmak.” ifadelerini kullandı.

“ORMAN KAHRAMANLARI VE TÜM KURUMLARIMIZ SAHADA”

Bölgedeki çalışmaları yerinde takip ettiklerini belirten İl Başkanı Ferhat Salt, “Bakanlarımız sahada, Valimiz burada, milletvekillerimiz burada. Orman Genel Müdürümüz burada, AFAD Başkan Yardımcımız burada. Tüm kurumlarımız tam koordinasyonla canla başla mücadele ediyor. Biz buradayız, devletimiz burada!” dedi.

Salt, özellikle Orman Genel Müdürlüğü personelinin gösterdiği özverili çalışmaya dikkat çekerek, “Orman kahramanlarımız cansiperane şekilde mücadele ediyor. Büyük bir fedakârlık ortaya konuluyor. Alevlerle mücadele eden tüm kahramanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Rabbim hepsini muhafaza eylesin.” dedi.

Yangın söndürme ve müdahale çalışmalarına destek veren kurumlar arasında şu birimlerin yer aldığı bildirildi:

Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ), İtfaiye, 112 Acil Sağlık, Belediye ve İl Özel İdareleri, Kızılay, Sivil Toplum Kuruluşları (STK’lar)

YARALAR SARILIYOR: ACİL YARDIM VE KONTEYNER DESTEĞİ

Yangından etkilenen vatandaşlara yönelik devletin yardım elini uzattığını söyleyen İl Başkanı Salt, AFAD Başkanlığı tarafından ilk etapta bölgeye 3 milyon TL Acil Yardım Ödeneği aktarıldığını açıkladı.

Yangında evleri zarar gören 32 aileye toplam 1 milyon 644 bin 310 TL yardım yapıldığını ifade eden Salt, “Ayrıca 20 konteyner ev, yangında evi hasar gören aileler için bölgeye sevk edildi. Bu konteynerlerden 3’ü Merkez’e bağlı Kamış Köyü’ne yerleştirildi. 4 konteynerin kurulacağı alanlarda ise altyapı çalışmaları devam ediyor.” dedi.

Yangının etkili olduğu köyleri ziyaret eden İl Başkanı Ferhat Salt, sahada vatandaşlarla bir araya geldi. Salt, “Yangından etkilenen hemşehrilerimizle görüştük, ihtiyaçlarını dinledik. Yaraları hızla saracağız. Devletimiz milletinin yanındadır.” diye konuştu.

AK PARTİ TEŞKİLATINDAN DAYANIŞMA

AK Parti Karabük İl Teşkilatı da yangın bölgesinde sahadaki görevlilere ve vatandaşlara yönelik çorba, kişisel malzemeler ve çeşitli ikramlarda bulundu. Salt, “Bu zor günleri milletimizle dayanışma içinde hep birlikte aşacağız. Rabbim milletimizi tüm afetlerden korusun.

Tüm hemşehrilerimden, orman teşkilatımızın alarm durumuna geçtiği yaz ayı boyunca çok dikkatli olmalarını rica ediyorum. “Orman Vatandır” anlayışıyla, hep birlikte ormanlarımızı korumaya ve geliştirmeye devam edelim.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin