Fenerbahçe hücumda ve savunmada zirvede - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ekim, 2023 10:57 tarihinde yayınlandı
0
1

Fenerbahçe hücumda ve savunmada zirvede

Fenerbahçe, bu sezon hem hücumda hem de savunmada ortaya koyduğu başarılı performansla rakiplerine üstünlük sağladı.

Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna oturan ve takımda 3. dönemini geçiren İsmail Kartal, Süper Lig ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde performansıyla göz dolduruyor. Yaz transfer döneminde kadroya katılan futbolcuların alınan başarılı sonuçlardaki payı da oldukça yüksek. Sezona UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme maçlarıyla başlayan sarı-lacivertliler, 3 turda toplam 6 müsabakaya çıkarken, tüm maçları galibiyetle tamamladı. Grup aşamasında da ilk mücadelesini kazanan Fenerbahçe, bu organizasyonda mücadele ettiği 7. maçı da kayıpsız geçmiş oldu.

Süper Lig’de 14 yıl sonra

Avrupa kupalarında aldığı başarılı sonuçların ardından Süper Lig’e de hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, galibiyet serisine devam etti. Gaziantep FK’yı mağlup ederek sezonun ilk maçında 3 puana ulaşan Kanarya, sırasıyla Samsunspor ve MKE Ankaragücü’nü deplasmanda yendi. Daha sonra Antalya ekipleri Antalyaspor ve Alanyaspor’u da mağlup eden Kanarya, Başakşehir ve Çaykur Rizespor’a karşı da üstünlük sağlayarak ligde çıktığı 7 maçta 7 galibiyete ulaşıp 21 puan topladı. Fenerbahçe, 2009-2010 sezonu sonrası ilk kez lig başında böyle bir seriye imza attı.

Sarı-lacivertliler, bu sezon oynadığı 14 resmi maçın tamamında galibiyet sevinci yaşadı.

Kalesine duvar ördü

Fenerbahçe, oynadığı maçlarda savunmasıyla da dikkat çekiyor. Süper Lig’de geride kalan 7 haftada kalesine 12 isabetli şut atılan sarı-lacivertliler, ağlarında yalnızca 3 gol gördü. Kanarya, son 3 lig maçında ise rakiplerine iki isabetli şut fırsatı tanıdı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında da 7 karşılaşmada 3 gol yedi.

Manchester United’a transfer olan Altay Bayındır, 4 kez kaleyi korurken, İrfan Can Eğribayat ve Dominik Livakovic de 5’er kez görev aldı. 14 resmi maçta Fenerbahçe, 5’i Süper Lig olmak üzere 9 mücadelede kalesini gole kapatmayı başardı.

Dış sahada gol yemedi

Fenerbahçe, bu sezon 3’ü Süper Lig olmak üzere toplam 6 deplasmana maçına çıktı. Sarı-lacivertli takım, Avrupa kupalarında Zimbru, Maribor, Twente; ligde ise Samsunspor, MKE Ankaragücü ve Alanyaspor’a konuk oldu. Bu maçların tamamında rakiplerine üstünlük sağlayan sarı-lacivertliler, kalesinde gol görmedi. Kanarya, bu süreçte rakip filelere 12 gol sığdırdı.

Hücumdaki etki, rakamlara yansıdı

Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, 7 müsabakada 18 gol atarken, Avrupa Konferans Ligi’nde ise 24 kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig’de geride kalan haftalarda rakip ceza sahasında en fazla topla buluşan (254), en çok net pozisyon yakalayan (34) ve kalesine en az şut gelen (12) takım konumunda yer alıyor. Kanarya, Adana Demirspor ile birlikte ligde en fazla gol atan (18) takım olurken, 7 haftada da gol atan takımlar arasında bu iki ekip bulunuyor. Fenerbahçe’de 42 gol 15 farklı isimden gelirken, 1 gol de rakip oyuncu kendi kalesine attı.

Szymanski ve Dzeko ön planda

Sarı-lacivertlilerde atılan 42 golün 23’ü yeni oyunculardan geldi. Ligde son 3 iç saha maçında gol sevinci yaşayan Sebastian Szymanski, ligde gol sayısını 5’e yükseltti. Bu sezon performansıyla dikkat çeken Polonyalı orta saha, Fenerbahçe adına 8 gol, 4 asist üretti.

Bosna Hersekli forvet Edin Dzeko da Süper Lig’de 5, Konferans Ligi’nde 2 olmak üzere 7 gollük katkı sağladı. 37 yaşındaki yıldız futbolcunun, 2 de asisti bulunuyor. Son lig maçında 1 gol, 1 asistle maçı tamamlayan Dusan Tadic, Avrupa kupalarında bu sezon 4 gol atarken, sarı-lacivertli forma altında 5 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

Sarı-lacivertlilerin milli futbolcusu İrfan Can Kahveci, yeni sezonda gösterdiği gol katkısıyla dikkat çekiyor. 28 yaşındaki futbolcu, bu sezon 7 gol, 5 asist yaparak kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza attı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxxa
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük, 23 Nisan’ı Coşkuyla Kutladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karabük’te düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de büyük bir coşku ve geniş katılımla kutlandı.

Kutlamalar, Yenişehir’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıttaki tören sona erdi.

Program, Yeni Mahalle Spor Salonu’nda devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlik öncesinde Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, öğrencilerin hazırladığı resim sergisini gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan salondaki programda, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen ortaokullar arası şiir okuma yarışmasında birinci olan Öğlebeli Osmangazi Ortaokulu öğrencisi Elif Nur Meküer “Nisan Çiçekleri” adlı şiiriyle, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Yavaşcı ise “23 Nisan” adlı şiiriyle sahne aldı.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Oktay Çağatay ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tarafından takdim edildi.

Programda ayrıca; Nene Hatun Anaokulu öğrencilerinin “Kırmızı Beyaz Bayrağım” gösterisi, TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu öğrencisi Muhammed Ali Balcı’nın şiir dinletisi, Şehit Mehmet Dinçel İlkokulu öğrencilerinin “Mübarek Bayrak” ve Demir Çelik İlkokulu öğrencilerinin “Vatan Marşı” performansları izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Kompozisyon yarışmasında birinci olan Kapullu Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Umut Başkurt, “23 Nisan: Çocukların Omuzlarındaki Gelecek” başlıklı yazısını okudu. Şirinevler Şehit Ercan Hırçın İlkokulu öğrencilerinin “Ay Yıldızlı Bayrağım” gösterisi ve Özel Karabük Final Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin sergilediği yöresel oyunlar programa renk kattı.

Kutlama programı, Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı gösteri ile sona erdi.

Programa;  Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdür Vekili Erdem Kadıoğlu, POMEM Müdürü Koray Yalınkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Okan Kirman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin