Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Temmuz, 2024 04:45 tarihinde yayınlandı
0

Feci kazada can veren çocuk son yolculuğuna uğurlandı

Düzce’de Kur’an kursundan çıkan ve kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki çocuk toprağa verildi.

Düzce’de yaz Kur’an kursundan çıkan ve evine giden 9 yaşındaki Abdurrahman El Muhammed, caminin önünde kamyonun altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yapılan otopsi çalışmalarının ardından minik çocuk son yolculuğuna sabah saatlerinde Kur’an öğrenmek için geldiği Mareşal Fevzi Çakmak Camii’nde uğurlandı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Kelimelerin kifayetsiz olduğunu vurgulayan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Kur’an kursundan öğrencimiz, okuldan öğrencimiz bir kardeşimizi trafik kazası sebebi ile kaybettik. Çok üzgünüm. Allah ailesine başsağlığı versin” ifadelerini kullandı. Küçük çocuk dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan kazanın güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı. Cafer P. idaresindeki damperli kamyonun ara sokakta hızla ilerlediği görülürken, çocuğun ise kamyonu fark etmeyerek yola çıktığı görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
341
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Mayıs, 2026 13:25 tarihinde yayınlandı
0

Yenice ADEM’de evlilik öncesi eğitim semineri

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Yenice Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerlerine yönelik “Evlilik Öncesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.

Seminer kapsamında kursiyerlere; aile içi iletişim, evlilikte sağlık ve aile hukuku konularında bilgilendirme yapıldı. Eğitimde sağlıklı iletişimin evlilik üzerindeki etkileri, eşler arası anlayış ve empati, evlilik sürecinde fiziksel ve ruhsal sağlığın korunması ile eşlerin hak ve sorumluluklarına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı.

Sosyal Hizmet Personeli Esra Yavuz tarafından verilen eğitimde, katılımcıların soruları da yanıtlandı. Seminerde, evlilik öncesinde bilinçlenmenin sağlıklı aile yapısının oluşmasındaki önemine dikkat çekildi.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, aile yapısının güçlendirilmesi ve evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla benzer çalışmaların il genelinde devam edeceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin