Giresun’un Görele ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan tır şoförünün neden olduğu kazada 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaza Görele ilçesi hastane kavşağında meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, Giresun istikametinden Trabzon istikametine gitmekte olan N.U. idaresindeki 51 ACN 662 plakalı tır, ilçenin hastane altı kavşağında kırmızı ışık ihlali yaparak ilçe merkezinden kıyı istikametine yeşil ışıkta geçmek isteyen şoför Kemal Kılıç idaresindeki 28 RD 428 plakalı araca sol yandan çarptı. Kazada araç şoförü Kemal Kılıç ve tıpkı araçta bulunan damadı İstanbul-Bağcılar Toplumsal Güvenlik Merkezi Müdürü Halil Çırtlık hayatını kaybetti. Kaza sonrası tır şoförü gözaltına alınırken, olayla ilgili inceleme sürüyor.
Öte yandan kazaya neden olan tırın sürücü kısmındaki kapıda yazan “Canım o denli istedi” yazısı ise dikkat çekti.


Feci kaza kamerada…Kırmızı ışık ihlali yapan tır şoförü kazaya neden oldu: 2 meyyit
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

