Giresun’un Görele ilçesinde kırmızı ışık ihlali yapan tır şoförünün neden olduğu kazada 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaza Görele ilçesi hastane kavşağında meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, Giresun istikametinden Trabzon istikametine gitmekte olan N.U. idaresindeki 51 ACN 662 plakalı tır, ilçenin hastane altı kavşağında kırmızı ışık ihlali yaparak ilçe merkezinden kıyı istikametine yeşil ışıkta geçmek isteyen şoför Kemal Kılıç idaresindeki 28 RD 428 plakalı araca sol yandan çarptı. Kazada araç şoförü Kemal Kılıç ve tıpkı araçta bulunan damadı İstanbul-Bağcılar Toplumsal Güvenlik Merkezi Müdürü Halil Çırtlık hayatını kaybetti. Kaza sonrası tır şoförü gözaltına alınırken, olayla ilgili inceleme sürüyor.
Öte yandan kazaya neden olan tırın sürücü kısmındaki kapıda yazan “Canım o denli istedi” yazısı ise dikkat çekti.
Feci kaza kamerada…Kırmızı ışık ihlali yapan tır şoförü kazaya neden oldu: 2 meyyit
Kastamonu’da yatırım destekleri bilgilendirme toplantısı yapılacak
Kastamonu Valiliği ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında yatırımcılara sunulan destekler, fırsatlar ve yatırım konularıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.
2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında Kastamonu Valiliği ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) iş birliğinde yatırımcılara sunulan destekler, fırsatlar ve yatırım konularına ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısı, 06 Mayıs 2026 Çarşamba günü saat 14.30’da KUZKA Toplantı Salonu’nda yapılacak. Toplantıda Yerel Kalkınma Hamlesi Programı’nın temel hedefleri, sunulan destek unsurları ile başvuru sürecine ilişkin detaylar yatırımcılarla paylaşılacak.
Program çerçevesinde, öne çıkan öncelikli yatırım alanları ve Kastamonu’ya özel fırsat başlıklarının yer alacağı toplantıda, yatırımcılara süreç boyunca sağlanacak rehberlik ve destek mekanizmaları da aktarılacak.
Başvurular 15 Mayıs’a kadar devam edecek
Başvuruların 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edeceği program kapsamında, iş dünyasının tüm paydaşlarının toplantıya katılımı bekleniyor. Kamu-özel sektör iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen toplantı, bölgedeki yatırım ikliminin geliştirilmesi ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi açısından kritik önem taşıyor.
Yatırım fırsatlarını değerlendirmek isteyen tüm firmaların davet edildiği toplantıya, Valilik ve KUZKA tarafından yatırımcılara her aşamada destek sağlanacak.

