Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2023 12:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

FBI, 1983’teki Kraliçe Elizabeth’e yönelik suikast planlarını duyurdu

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kraliçe II. Elizabeth’e 1983 yılında ABD ziyareti sırasında suikast planlandığına ilişkin bilgileri paylaştı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 1983 yılında gerçekleştirdiği ABD ziyaretine ilişkin belgeleri yayınladı. FBI'ın Elizabeth'in ABD ziyareti sırasında güvenliğinin nasıl sağlandığında ilişkin bilgilerin yer aldığı belgelerde, İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun (IRA) tehditlerinden endişe duyulduğu kaydedildi. Kraliçe II. Elizabeth'e yönelik suikast planının San Francisco'daki bir polis memuruna anlatıldığı aktarılan belgelerde, San Francisco'da bir İrlanda barına sık sık giden polis memurunun, barda tanıştığı bir kişiden aldığı telefona ilişkin FBI ajanlarını uyardığı kaydedildi. Polis memurunun, ihbarı yapan kişinin kendisine “Kuzey İrlanda'da plastik mermi ile öldürülen kızının intikamını almak istediğini” söylediği kaydedildi. Kraliçe'ye Ulusal Park ziyaretinde suikast planı Ayrıca Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in California ziyaretinden bir ay önce 4 Şubat 1983 günü tehdit edildiği bilgisi yer alan belgelerde, “Saldırgan, Kraliyete ait yat Golden Gate Köprüsü'nün altından geçtiği sırada bir cisim atılarak Kraliçe Elizabeth'e zarar verecekti ya da Kraliçe Yosemite Ulusal Parkı'nı ziyaret ettiği sırada öldürmeye çalışacaktı” ifadeleri kullanıldı. Tehditlere rağmen Gizli Servis'in Kraliyete ait yatın Golden Gate Köprüsü'ne yaklaştığı sırada yürüyüş yollarının kapatıldığı kaydedilen belgelerde, Yosemite Ulusal Park ziyaretine ilişkin önlem alınıp alınmadığına ilişkin herhangi bir ifade kullanılmadı. FBI tarafından açıklanan 102 sayfalık belgelerde tutuklamalara ilişkin bilgiler verilmedi. Ayrıca, “İngiltere, İrlanda'dan defol” pankartını taşıyan bir uçağı uçuran pilotun gözaltına alındığı aktarılan belgelerde, FBI'ın Kraliçe'ye yönelik tehditlere karşı nasıl teyakkuzda olduğu ifade edildi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemeler kapsamında Milletvekili Şahin’e Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediyenin ilgili daire müdürleri eşlik etti. Heyet, yapımı devam eden Beşbinevler Sosyal Tesisleri ile tesis çevresinde oluşturulan park ve yeşil alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Şahin, sosyal tesis çevresinde planlanan yeşil alanlar ile yapılacak çevre düzenlemelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cem Şahin, daha sonra 100. Yıl ve Ergenekon mahallelerinde Karabük Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Programın devamında yenilenen terminal binası inşaat alanını da ziyaret eden Şahin, çalışmaların son durumu hakkında incelemelerde bulundu.
Yapılan hizmetlerin Karabük’ün yaşam kalitesine önemli katkı sunduğunu ifade eden Milletvekili Cem Şahin, belediyecilik hizmetlerinin planlı ve kararlı bir şekilde sürdürülmesinin önemine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise kentin ihtiyaçları doğrultusunda projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin