blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Fatih Tekke, yuvada kendini buldu

Trabzonspor Teknik Yöneticisi Fatih Tekke, ’Yuvam’ dediği bordo-mavili grupta kendini buldu. Futbolculuk mesleğinin akabinde bordo-mavili ekibe teknik yönetici olarak dönen Tekke, 2.17 maç başına puan ortalamasıyla kıymetli bir çıkışa imza attı.
Trabzonspor’da teknik yöneticilik mesleğine Şenol Güneş’in akabinde başlayan Fatih Tekke, bordo-mavililerle kıymetli bir çıkışa imza attı. Karadeniz takımı, bu süreçte Trendyol Üstün Lig’de 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 13 puan topladı. Bu performansıyla maç başına 2.17 puan ortalaması yakalayan Tekke, teknik adamlık mesleğinin en kıymetli başlangıcına imza attı. Fatih Tekke’nin, yuvaya dönmesi teknik adamlık mesleğine de değerli bir etken oldu.

Kupada final
Trabzonspor, Fatih Tekke idaresinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Bodrum FK ve Göztepe’yi geçerek ismini finale yazdırdı. Tekke, futbolculuk mesleği sonrası teknik yönetici olarak birinci kupasına bordo-mavili grubun başında ulaşma bahtına çok yaklaştı.
Tekke; Üstün Lig’de 2014-2015 döneminde Kayseri Erciyespor ile 0.78, İstanbulspor ile 2022-2023 döneminde 1.13 ve 2023-2024 döneminde 0.50, Alanyaspor ile 2023-2024 döneminde 1.44 ve 2024-2025 döneminde da 0.91 puan ortalaması tutturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik Semih’in organları 3 çocuğa umut oldu

Sinop’un Ayancık ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 yaşındaki minik Semih’in, kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin vefatı gerçekleşti. Minik Semih’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 çocuğa umut oldu.
11 Haziran Salı günü Sinop’un Ayancık ilçesinde serinlemek için denize giren 9 yaşındaki Semih Efe Ö., bir müddet sonra suda çırpınmaya başladı. Etraftakilerin yardımıyla denizden çıkarılan küçük çocuk, olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır bakım ünitesinde hayat çabası veren Semih’in beyin vefatı gerçekleşti. Acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Semih’in 2 böbreği ve karaciğeri OMÜ’de Genel Cerrahi Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut koordinasyonunda yapılan ameliyatla alındı. Böbrekler Ankara’da, karaciğer ise Bursa’da organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek.
OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, "11 Haziran’da boğulma nedeniyle gelen çocuğumuz maalesef bugün beyin mevti tanısı aldı. Yapılan görüşmede ailesi gönüllülük yaparak karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Organları tekrar kendisi üzere olan çocuklara gidecek. Böbrekler Ankara’ya, karaciğer ise Bursa Uludağ’da bir çocuğa nakil olacak. Aileye teşekkür ediyoruz. Herkesin bu hususta hassas olmasını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır" dedi.
Organlar, Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) aracıyla taşınarak Samsun-Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Oradan uçakla nakil yapılacak vilayetlere gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin