Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2023 10:56 tarihinde yayınlandı
0

Fatih Erbakan’dan İsrail’e tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in Yahudi Güvenlik Gücü Partisi’nden Yitzhak Wasserlauf ile Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan, İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimcinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya İsrail polisi denetiminde baskın düzenlemesine tepki gösterdi. Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in Yahudi Güvenlik Gücü Partisi’nden Yitzhak Wasserlauf ile İsrail polisinin denetiminde tapınağın yıkılış günü anısına her yıl düzenlenen ve ‘Tişa Be Av’ olarak adlandırılan yas ve oruç günü bahanesiyle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi asla kabul edilemez bir durumdur. Ben Gvir’in bu baskından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ’Bu İsrail halkı için geri gelmemiz ve egemenliğimizi göstermemiz açısından en önemli mekân’ ifadesini kullanması olayın vehametini ortaya koymaktadır. Özellikle Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin tartışmalı ’yargı reformu’ kapsamındaki yasa tasarılarından birini Meclis’ten geçirmesi üzerine işgal altındaki topraklarda büyük protestolar ortaya çıkarken, Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir’in bu adımının koalisyon hükümetinin dikkatleri başka yöne çekmeye ve ‘yargı reformu’ yasasını unutturmaya yönelik bir strateji olduğu ortadadır. Başta Müslüman ülke yöneticileri olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçerek kutsal mekanlara yönelik baskın ve saldırı eylemlerinin durdurulması ve bu mabetlerin uluslararası hukuk çerçevesinde korunması konusunda acil bir karara varması gereklidir.” (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin