Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Farabi 9. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’nda büyük ödül 200 bin lira

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, bu yıl 9.’su düzenlenecek olan Farabi Ar-Ge ve İnovaspor Proje Pazarı’nda büyük ödülün 200 bin TL olduğunu açıkladı. Yarışmacılar 6 tematik alanda hünerlerini sergileyecek.
ZBEÜ Konukevi’nde basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin 100. yılında öğrencileri birçok etkinlikle buluşturduklarını ifade etti. Araştırmacılar ve girişimciler için de büyük öneme sahip bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Özölçer, 28 Mayıs günü 9. Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yarışması’nın gerçekleştirileceğini duyurdu.
Ar-Ge faaliyetlerine odaklanmak ve bu alanda projelerin geliştirilmesi, sunulması ve paydaşlar arasında iş birliği yapılması için bir platform oluşturmayı amaçladıklarını belirten Özölçer, "Zira bu yolla oluşturulacak olan proje pazarı, farklı kurumlar, akademik kuruluşlar, AR-GE merkezleri, girişimciler ve serbest çalışanlar gibi Ar-Ge faaliyetlerine katılan herkesi bir araya getirecektir. Üstelik bu çabamız, Ar-Ge faaliyetlerine katılmak isteyen farklı taraflar arasında iletişimi kolaylaştırmakta ve tüm katılımcılar için potansiyel iş birliği fırsatları sunmaktadır. Böylece Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yarışması, Ar-Ge projelerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayarak yenilikçiliği teşvik etmekte ve iş birliği ağlarını genişletmektedir. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yarışmasıyla; akademisyenler, sanayiciler, araştırmacılar ve öğrencilerin somut Ar-Ge proje fikirlerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlamayı, Üniversite-Sanayi iş birliğini geliştirmeyi ve yeni Ar-Ge ortaklıkları başlatılmasında öncü bir kuruluş olmayı; Üniversitemiz öğrenci ve akademisyenleri başta olmak üzere ülkemizdeki tüm araştırmacıları Ar-Ge projelerine özendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

"6 tematik alan belirledik"
Yarışmanın daha ileri seviyelere ulaşması ve girişimci adaylarının başarılı olabilmesi için ödülleri teşvik sağlayabilecek şekilde planladıklarını aktaran Özölçer, "Yarışmada dereceye giren adaylar için üçüncülük ödülünü 50 bin TL, ikincilik ödülünü 100 bin TL ve birincilik ödülünü 200 bin TL olarak belirledik. Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı’na ortaokul-lise grubu öğrenciler, ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve girişimci adayları başvuruda bulunabilir. Yarışmaya katılım sağlayacak tüm adaylar için, gelişen teknolojiye ve ihtiyaçlara paralel olarak 6 tematik alan belirledik. Adaylar; ’Elektronik ve Bilişim Teknolojileri’, ’Enerji ve Makine Teknolojileri’, ’Gıda, Tarım, Kimya ve Çevre Teknolojileri’, ’Savunma Sanayi, Robotik ve Uzay Teknolojileri’, ’Tıp ve Yaşambilim Uygulamaları’, ’Sürdürülebilir Kentler ve Yaşam’ alanlarında başvuruda bulunabilirler. Başvuruda bulunacak adaylar, başvurularını projepazari.beun.edu.tr adresi üzerinden yapabilir ve detaylı bilgiye oradan erişebilirler. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak proje fikri olan tüm adayları yarışmamızda görmekten büyük bir mutluluk duyacağız" ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Eylül, 2025 14:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

GSB Yaz Kulübü Kapanış Programı Düzenledi

Karabük Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen GSB Yaz Kulübü Kapanış Programı, “Aile Yılı” etkinlikleri kapsamında Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Stadyum Genç Ofis’te gerçekleştirildi.

Programa aileler yoğun ilgi gösterirken, gençlik liderlerinin rehberliğinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bağlama eğitimi alan öğrencilerin sahne performansları izleyicilerden büyük beğeni toplarken, öğrencilerin dönem boyunca yaptığı çalışmalar da resim sergisinde ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ayrıca aile-çocuk etkinlikleri programın renkli anlarına sahne oldu.

Kapanış programına katılan Karabük Gençlik Merkezi Müdürü Özgür Özkan, öğrencilere ve ailelere teşekkürlerini iletti. Etkinlik, öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin