Reklam
Reklam

Facianın eşiğinden dönüldü

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2017 07:17 tarihinde yayınlandı
0

ÇANKIRI ’da otomobilin çarptığı kamyonet korkulukları aşarak 5 metre yükseklikten aşağıya düştü. Feci kazada araçlar hurdaya dönerken kamyonet sürücüsü yaralandı. Olay Çankırı-Kastamonu karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kastamonu’dan Çankırı istikametine seyir halinde olan H.Ö. yönetimindeki 33 HY 695 plakalı araç, Kırkevler Mahallesi mevkiinde aynı yönde gitmekte olan M.T. idaresindeki 41 FS 261 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet önce yol kenarındaki kaldırımlara daha sonra demir korkuluklara çarptı. Demir korkulukları kıran kamyonet yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvardan aşağıya uçarak durabildi. Feci kazada araçlarda maddi hasar meydana gelirken kamyonet sürücüsü M.T. yaralandı. Olay yerine gelen ambulans ile Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan kamyonet sürücüsü M.T.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin