Facianın eşiğinden dönüldü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2017 07:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Facianın eşiğinden dönüldü

ÇANKIRI ’da otomobilin çarptığı kamyonet korkulukları aşarak 5 metre yükseklikten aşağıya düştü. Feci kazada araçlar hurdaya dönerken kamyonet sürücüsü yaralandı. Olay Çankırı-Kastamonu karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kastamonu’dan Çankırı istikametine seyir halinde olan H.Ö. yönetimindeki 33 HY 695 plakalı araç, Kırkevler Mahallesi mevkiinde aynı yönde gitmekte olan M.T. idaresindeki 41 FS 261 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet önce yol kenarındaki kaldırımlara daha sonra demir korkuluklara çarptı. Demir korkulukları kıran kamyonet yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvardan aşağıya uçarak durabildi. Feci kazada araçlarda maddi hasar meydana gelirken kamyonet sürücüsü M.T. yaralandı. Olay yerine gelen ambulans ile Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan kamyonet sürücüsü M.T.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fea2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Okullardaki olaylar eğitim sisteminin çürümüşlüğünün yansıması”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, son günlerde okullarda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşar, söz konusu olayların eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu belirterek, “Son günlerde okullarımızda yaşanan bu olaylar, eğitim sisteminin çürümüşlüğünün bir sonucudur” dedi.

Ailelerin ve toplumun yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Yaşar, bu durumun yalnızca belirli bir bölgeyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Mevcut eğitim sistemi ve liyakatsiz atamaların benzer olayların yaşanma riskini artırdığını savunan Yaşar, ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişe duymaya başladığını dile getirdi.

Açıklamasında, yaşanan sorunların nedenleri arasında kontrolsüz sosyal medya kullanımı, şiddet içerikli diziler ve çocukları etkileyen bilgisayar oyunlarının da bulunduğunu belirten Yaşar, bu unsurların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yeterince görülmediğini öne sürerek, “Bu tür olaylar başka ülkelerde yaşansa hükümet istifa eder ve yeni çözümler aranır. Ancak bizde ziyaret ve açıklamalarla geçiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşar, çözüm olarak her alanda milli ve kültürel bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin liyakatli yöneticiler tarafından yönetilmesi için seçim çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin