Facianın eşiğinden dönüldü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2017 07:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Facianın eşiğinden dönüldü

ÇANKIRI ’da otomobilin çarptığı kamyonet korkulukları aşarak 5 metre yükseklikten aşağıya düştü. Feci kazada araçlar hurdaya dönerken kamyonet sürücüsü yaralandı. Olay Çankırı-Kastamonu karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kastamonu’dan Çankırı istikametine seyir halinde olan H.Ö. yönetimindeki 33 HY 695 plakalı araç, Kırkevler Mahallesi mevkiinde aynı yönde gitmekte olan M.T. idaresindeki 41 FS 261 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonet önce yol kenarındaki kaldırımlara daha sonra demir korkuluklara çarptı. Demir korkulukları kıran kamyonet yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvardan aşağıya uçarak durabildi. Feci kazada araçlarda maddi hasar meydana gelirken kamyonet sürücüsü M.T. yaralandı. Olay yerine gelen ambulans ile Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan kamyonet sürücüsü M.T.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida gelecegin teknolojileri konusuldu 9rVqXZhO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da geleceğin teknolojileri konuşuldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileriyle tanıştı.

Zonguldak’ın Alaplı Karşıyaka Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün tarafından “Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik” başlıklı sunum yapıldı. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ’ın koordinatörlüğünde düzenlenen söyleşide, teknolojinin günümüzdeki kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere örneklerle anlatıldı.

Programa, İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. Etkinlikte konuşan İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel çalışmaların öğrencilerin vizyonunu geliştirdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Program sonunda katkı sunan öğretmen ve idarecilere teşekkür edildi.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeye ve teknolojiye yönelik farkındalık oluşturmaya katkı sağlamaya devam ettiği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin