Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otel yangınına ait gözaltına alınan kontrol firması FQC Küresel Danışmanlık A.Ş.’nin yetkilisi Ali Ağaoğlu, jandarmadaki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.
Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül, savcılıkta verdiği sözde, “FQC Küresel Danışmanlık A.Ş. ile kontrol istikametinden her yıl kontrat yapıyoruz. Bu şirket en geç 2 yılda gelip yangın, güvenlik, hijyen ve her taraftan otelin kontrolünü yapar” tezinde bulunmuştu. Yürütülen soruşturma kapsamında FQC Küresel Danışmanlık A.Ş.’nin yetkilisi Ali Aağaoğlu İstanbul’da gözaltına alındı. İstanbul’dan Bolu’ya getirilen Ali Ağaoğlu’nun jandarmadaki süreçleri tamamlandı. Jandarma grupları tarafından Ali Ağaoğlu sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Şirket yetkilisinin savcılıkta süreçleri sürüyor.


Facia otelinde adı geçen denetleme şirketinin sorumlusu adliyede
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

