FABRİKA GİBİ HASTANE! - Karabük Haber Postası
4321
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
09 Ocak, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 08.01.2026 14:58
0
0

FABRİKA GİBİ HASTANE!

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2 bin 200 çalışanıyla kentin en büyük istihdam merkezlerinden biri haline geldi

Karabük’te uzun yıllardır sanayi alanında lokomotif konumda bulunan KARDEMİR A.Ş.’den sonra, en fazla istihdam sağlayan kurumlardan biri haline gelen Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH), adeta fabrika gibi çalışarak hem sağlığa hem de ekonomiye katkı sunuyor.

Kent genelinde en önemli kamu kuruluşları arasında yer alan KEAH’ta; uzman doktorlar, pratisyen hekimler, hemşireler, sağlık teknisyenleri, idari personel, güvenlik görevlileri ve temizlik personeli olmak üzere toplam 2 bin 200 kişi görev yapıyor. Bu sayı, hastaneyi yalnızca bir sağlık merkezi olmaktan çıkararak Karabük için ciddi bir istihdam kaynağına dönüştürüyor.

GÜNDE BİNLERCE HASTAYA HİZMET

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, her gün binlerce hastaya poliklinik, acil servis, yataklı tedavi ve ileri tetkik hizmetleri sunuyor. Modern tıbbi cihazlarla donatılmış altyapısı ve alanında uzman sağlık kadrosuyla KEAH, bölge halkının sağlık ihtiyaçlarını karşılamada kritik bir görev üstleniyor.

Sadece Karabük merkezle sınırlı kalmayan hizmet ağı sayesinde hastane; çevre il ve ilçelerden gelen hastalara da sağlık hizmeti sunarak bölgesel bir çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.

Kamu güvencesi altında sağlanan bu istihdam, çalışanların aileleriyle birlikte değerlendirildiğinde kent ekonomisine önemli bir canlılık kazandırıyor. KEAH, binlerce kişiye ekmek kapısı olmasıyla Karabük’ün sosyal ve ekonomik yapısında vazgeçilmez bir rol üstleniyor. Eğitim Araştırma Hastanesi , hem şifa dağıtan kimliği hem de istihdam ve ekonomik katkılarıyla Karabük’ün en önemli kamu yatırımları arasında yer almayı sürdürüyor. Öte yandan Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ve ekibinin başarılı çalışmaları ise göz dolduruyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin