Düzce’de kazı çalışmaları devam eden Konuralp Antik kentin tarihi gün yüzüne çıkartma çalışmalarına Standard Profil fabrika çalışanları da destek verdi.
Düzce Belediyesi’nin önderliğinde Konuralp Antik Kentinde ki kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tarihin gün yüzüne çıkartıldığı bölgede ki kazı çalışmaları da yediden yetmişe herkesin destek verdiği bir olaya dönüştü. Genci, yaşlısı Düzce’nin tarihinin gün yüzüne çıkartmak için uğraşırken, Standard Profil fabrika çalışanları da eline kazma kürek alarak kazı çalışmasına destek verdi.
Standard Profil idari işler yöneticisi Olcay Özgiray, kazı çalışmalarına destek olduklarını belirterek, “Standard Profil İyilik Hareketi olarak sosyal sorumluluk projelerinde görev almaktayız. Bugün de Konuralp antik kentinde devam eden kazı çalışmalarına destek olmak için buradayız. Daha önce de bir çok sosyal sorumluluk projesine katıldık. Serebral Palsi çocukları için panayır yaptık. Kaynaşlı’da Standard Profil ormanı için ağaç diktik. Maraş depremlerinde uzman ekiplerimiz ile arama kurtarmada görev aldık. Önünüzdeki hafta gerçekleşecek büyük İstanbul maratonunda da Hataylı depremzede çocuklar için koşacağız. Standard Profil iyilik hareketine gönüllü olarak destek olan tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Fabrika çalışanları bu sefer tarih mesaisinde
Artvin’de yaylada mahsur kalan 6 kampçıyı ekipler kurtardı
Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan 2 bin 600 rakımlı Arsiyan Yaylasında kamp yapan 6 kişi, aniden bastıran kar ve sis nedeniyle mahsur kaldı. İl Özel İdaresi ekiplerinin yolu açmasının ardından bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, kampçıları güvenli şekilde ilçeye indirdi.
Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Arsiyan Yaylası Boğa Gölleri bölgesinde kamp yapmak amacıyla çıkan 6 kişi, hava şartlarının aniden değişmesi sonucu mahsur kaldı.
Havanın açık olduğu sırada bölgeye giden kampçılar, gece saatlerinde etkisini artıran sağanak ve kar yağışına yakalandı. Yaklaşık 2 bin 600 rakımdaki bölgede kar kalınlığının artmasıyla yayla yolları ulaşıma kapanırken, kampçıların araçları da ilerleyemedi.
İhbar üzerine harekete geçen Şavşat İlçe Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle karlı yolları açmak için çalışma başlattı. Yolun ulaşıma açılmasının ardından jandarma ve Şavşat Arama Kurtarma Ekibi (ŞAKUT), arazi araçlarıyla Boğa Gölleri bölgesine ulaştı.
Zorlu hava ve arazi şartlarına rağmen kamp alanına ulaşan ekipler, mahsur kalan 6 kampçının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirledi. Kampçılar daha sonra güvenli şekilde bulundukları bölgeden alınarak Şavşat ilçe merkezine indirildi.

