Evlenenler Demokrasi Nöbetine Geliyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2016 14:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Evlenenler Demokrasi Nöbetine Geliyor

Karabük’te Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor.
Karabük Kent Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla FETÖ darbe girişimine tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgilerini ifade eden ve FETÖ aleyhine sloganlar attı.
Vatandaşların yanı sıra Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de Kent Meydanına geldi.
Ayrıca ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlara destek vermek için nikah masasından kalkıp gelinlik ve damatlıkla Kent Meydanına gelen Merve ve Kadir Şahin çifti, darbe girişime kalkan hainlerin karşısında olduklarını ve bu vatan için birer polis, asker ve şehadet şerbetini içebilecek insanlar olduklarını belirterek, “Biz buraya 1071’de Malazgirt ile girdik.Kendine güvenen geldi, geldikleri gibi gittiler. Bu saatten bu tarihten sonra hepimiz polis, hepimiz askeriz hepimiz şehadet şerbetini içmeye hazır kişileriz. Biz bu vatan için canımızı ortaya koyarız. Gördük ki bu vatana feda edilecek canlar lazımmış. Büyüklerimden özür dileyerek söylüyorum bu konuda çalışmalarımız başlayacak. Bir ölür bin diriliriz.” dedi.
Vatandaşların nöbeti devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin