Karabük’te tek katlı evin içinden ve dışından çıkan 1 kamyon çöp belediye ekiplerince temizlendi. Ev sahibinin “100 kamyon mal getireceğim” çıkışı pes dedirtti.
Olay Aydınlıkevler Mahallesi 508 Nolu Sokak’ta meydana geldi. Hasan D.’ye ait evdeki çöplerin çevrede kötü kokuların yayılmasına neden olması üzerine vatandaşlar durumu Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin çöp yığınıyla karşılaşması üzerine Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine de haber verildi. Yaklaşık iki saatlik çalışmanın ardından evin içinden ve bahçesinden çıkan çöpler temizlenirken, ev ve bahçe dezenfekte edildi.
Eşinin “Bıktım bunun pisliğinden” dediği ev sahibi ise, “100 kamyon mal getireceğim” demesi şaşırttı.
Mahalle Muhtarı Aysun Bostancı, şahsın sürekli topladığı çöpleri eve getirdiği ve ekiplerin 2 ay dabir temizlik yaptığını belirterek yetkililerden yardım istedi.


Evi çöpten temizlenen ev sahibinin “100 kamyon mal getireceğim” söylemi pes dedirtti
Safranbolu’da mezarlılar temizleniyor
Safranbolu Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu ve temiz bir ortamda gerçekleştirebilmeleri amacıyla mezarlıklarda kapsamlı temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışması başlattı.
Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, koordineli bir şekilde şehir mezarlığında hummalı bir çalışma yürütüyor.
Ziyaretçilerin mağduriyet yaşamaması için yürütülen çalışmalar kapsamında, mezarlık genelinde yabani ot biçme ve temizlik işlemleri gerçekleştirildi.
Ekipler, aziz şehitlerimizin kabirlerini de unutmadı. Şehitliklerde yürütülen özel çalışmalarda, şehitlerin kabirlerinin bakımları özenle yapılarak çiçeklendirme işlemleri tamamlandı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan ortak açıklamada; Bayram arifesinde ve bayram süresince yoğunlaşacak kabir ziyaretlerinin sorunsuz geçmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtilirken tüm vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir Kurban Bayramı geçirmesi temennisinde bulunuldu.

