Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2014 15:26 tarihinde yayınlandı
0

Evde Eğitim Gören Öğrencilerin Karne Sevinci

Karabük’te, tedavileri nedeniyle eğitimlerini eve gelen öğretmenleri sayesinde sürdüren 24 öğrenci karnelerini kahvaltıda Vali Orhan Alimoğlu’nun elinden aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından evde eğitim gören engelli öğrencilere Çevrik Köprü Tesislerinde kahvaltılı karne töreni düzenlendi.

Kentte 5 Özel Eğitim Kurumu olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, “Bu kurumlarımıza gidemeyen ve evde eğitim görmesi gereken 24 öğrencimiz bulunmakta. Bu öğrenciler, öğretmenlerimiz aracılığıyla evde eğitim görüyor. Evde eğitim gören bu öğrencilerimizin karnelerin böyle güzel bir ortamda verilmesinin onlar içinde bir değişiklik olacağını düşündük ve bu programı düzenledik. Bugün karneleri alan öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. İnşallah 3 aylık tatillerini güzel değerlendirirler ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemine tekrar birlikte başlarız” dedi.

“SABIR ÇOK ÖNEMLİ”

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu da il genelinde 24 öğrencinin evde eğitim aldığını ve devletin herkesle ilgilenmek zorunluluğu bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar üstüne düşeni yaptıktan sonra gerisini Allah iyi eder. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Öğrencilerimizin morallerinin yerinde olduğunu gördüm ve öyle olması lazım. Şunu unutmayalım ki, dünyada en çok lazım olan şeylerden bir tanesi sabırdır. Sabrımız çok olursa ve üzerimize düşeni yaparsak gerisini düşünmeye gerek yok. Herkesin bir eksikliği mutlaka vardır.”

Vali Alimoğlu daha sonra engelli öğrencilerle sohbet etti, karnelerini verdikten sonra birlikte kahvaltı yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turhalda yesilirmak suyu tasti bazi evleri su basti yOxMV31E
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı

Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.

Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.

Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin