Evde Eğitim Gören Öğrencilerin Karne Sevinci - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2014 15:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Evde Eğitim Gören Öğrencilerin Karne Sevinci

Karabük’te, tedavileri nedeniyle eğitimlerini eve gelen öğretmenleri sayesinde sürdüren 24 öğrenci karnelerini kahvaltıda Vali Orhan Alimoğlu’nun elinden aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından evde eğitim gören engelli öğrencilere Çevrik Köprü Tesislerinde kahvaltılı karne töreni düzenlendi.

Kentte 5 Özel Eğitim Kurumu olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, “Bu kurumlarımıza gidemeyen ve evde eğitim görmesi gereken 24 öğrencimiz bulunmakta. Bu öğrenciler, öğretmenlerimiz aracılığıyla evde eğitim görüyor. Evde eğitim gören bu öğrencilerimizin karnelerin böyle güzel bir ortamda verilmesinin onlar içinde bir değişiklik olacağını düşündük ve bu programı düzenledik. Bugün karneleri alan öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. İnşallah 3 aylık tatillerini güzel değerlendirirler ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemine tekrar birlikte başlarız” dedi.

“SABIR ÇOK ÖNEMLİ”

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu da il genelinde 24 öğrencinin evde eğitim aldığını ve devletin herkesle ilgilenmek zorunluluğu bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar üstüne düşeni yaptıktan sonra gerisini Allah iyi eder. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Öğrencilerimizin morallerinin yerinde olduğunu gördüm ve öyle olması lazım. Şunu unutmayalım ki, dünyada en çok lazım olan şeylerden bir tanesi sabırdır. Sabrımız çok olursa ve üzerimize düşeni yaparsak gerisini düşünmeye gerek yok. Herkesin bir eksikliği mutlaka vardır.”

Vali Alimoğlu daha sonra engelli öğrencilerle sohbet etti, karnelerini verdikten sonra birlikte kahvaltı yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin