Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2014 15:26 tarihinde yayınlandı
0

Evde Eğitim Gören Öğrencilerin Karne Sevinci

Karabük’te, tedavileri nedeniyle eğitimlerini eve gelen öğretmenleri sayesinde sürdüren 24 öğrenci karnelerini kahvaltıda Vali Orhan Alimoğlu’nun elinden aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından evde eğitim gören engelli öğrencilere Çevrik Köprü Tesislerinde kahvaltılı karne töreni düzenlendi.

Kentte 5 Özel Eğitim Kurumu olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, “Bu kurumlarımıza gidemeyen ve evde eğitim görmesi gereken 24 öğrencimiz bulunmakta. Bu öğrenciler, öğretmenlerimiz aracılığıyla evde eğitim görüyor. Evde eğitim gören bu öğrencilerimizin karnelerin böyle güzel bir ortamda verilmesinin onlar içinde bir değişiklik olacağını düşündük ve bu programı düzenledik. Bugün karneleri alan öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. İnşallah 3 aylık tatillerini güzel değerlendirirler ve önümüzdeki eğitim öğretim dönemine tekrar birlikte başlarız” dedi.

“SABIR ÇOK ÖNEMLİ”

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu da il genelinde 24 öğrencinin evde eğitim aldığını ve devletin herkesle ilgilenmek zorunluluğu bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar üstüne düşeni yaptıktan sonra gerisini Allah iyi eder. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Öğrencilerimizin morallerinin yerinde olduğunu gördüm ve öyle olması lazım. Şunu unutmayalım ki, dünyada en çok lazım olan şeylerden bir tanesi sabırdır. Sabrımız çok olursa ve üzerimize düşeni yaparsak gerisini düşünmeye gerek yok. Herkesin bir eksikliği mutlaka vardır.”

Vali Alimoğlu daha sonra engelli öğrencilerle sohbet etti, karnelerini verdikten sonra birlikte kahvaltı yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
barulu ogrenciler dogal golette kano egitimi aldi aF72xHZt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’lü öğrenciler doğal gölette kano eğitimi aldı

BARTIN (İHA) – Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Kutlubey Yerleşkesi’nde bulunan doğal gölette düzenlenen etkinlikte kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenirken doğayla iç içe eğitim deneyimi yaşadı.

Bartın Üniversitesinde sürdürülebilirlik vizyonu ve “Yeşil Kampüs” çalışmaları kapsamında öğrencilerin doğayla etkileşimini artırmaya yönelik etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Ayça Genç tarafından yürütülen Egzersiz ve Yaşam Koçluğu dersi kapsamında düzenlenen kano etkinliğine katıldı.

Kutlubey Yerleşkesi’nde eğitim ortamı olarak da kullanılan doğal gölette gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kano sporunun temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Etkinlikte kürek çekme teknikleri, denge kontrolü, yön verme ve ekip koordinasyonu gibi temel beceriler uygulamalı olarak anlatıldı.

Takım çalışması ve koordinasyon becerilerini geliştirme imkânı bulan öğrenciler, doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik sayesinde hem sportif hem de akademik açıdan farklı bir öğrenme deneyimi yaşadı.

Farklı spor branşlarının tanıtılması ve antrenör adaylarının uygulamalı eğitim modeliyle yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin mesleki gelişimlerine ve kişisel deneyimlerine katkı sağladığı belirtildi.

Bartın Üniversitesinin, yerleşkelerinde bulunan doğal ve yeşil alanları eğitim süreçlerine dâhil ederek öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ortamına taşımaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin