Rize’de engelli olduğu için meskende eğitim gören 15 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi Medine Işık Şen, karne heyecanını birinci kere okulda yaşadı.
Rize’de yaşayan ve engelli olduğu için daha evvel hiç okula gitmeyen 15 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi Medine Işık Şen, eğitimini 1. sınıftan buyana meskende aldı. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının birinci devrinde de meskende eğitim görerek tamamlayan Medine bu sefer karnesini konutunda değil öbür arkadaşları üzere olması gerektiği yerde, tekerlekli sandalye ile getirildiği okulunda aldı.
1,5 ay evvel babasını kaybettiği için hem moral olması hem de hoş bir anı yaşaması için okulu Ali Metin Karı Anadolu Lisesi’ne getirilen Medine karnesini ve notları sayesinde hak ettiği Teşekkür Belgesi’ni çok sevdiği öğretmeni Aynur Yılmaz ve Okul Müdürü Nurettin Şentürk’ün elinden aldı. Medine’nin karne heyecanı ise gözlerine yansıdı.


Evde eğitim gördü, karne heyecanını ilk kez okulda yaşadı
Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.
Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.
Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

