Reklam
Reklam
evde egitim gordu karne heyecanini ilk kez okulda yasadi 85IkKc3S
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ocak, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Evde eğitim gördü, karne heyecanını ilk kez okulda yaşadı

Rize’de engelli olduğu için meskende eğitim gören 15 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi Medine Işık Şen, karne heyecanını birinci kere okulda yaşadı.

Rize’de yaşayan ve engelli olduğu için daha evvel hiç okula gitmeyen 15 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi Medine Işık Şen, eğitimini 1. sınıftan buyana meskende aldı. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının birinci devrinde de meskende eğitim görerek tamamlayan Medine bu sefer karnesini konutunda değil öbür arkadaşları üzere olması gerektiği yerde, tekerlekli sandalye ile getirildiği okulunda aldı.

1,5 ay evvel babasını kaybettiği için hem moral olması hem de hoş bir anı yaşaması için okulu Ali Metin Karı Anadolu Lisesi’ne getirilen Medine karnesini ve notları sayesinde hak ettiği Teşekkür Belgesi’ni çok sevdiği öğretmeni Aynur Yılmaz ve Okul Müdürü Nurettin Şentürk’ün elinden aldı. Medine’nin karne heyecanı ise gözlerine yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
f9ac5d3b 84de 4287 9e7d 7cfa6fb4517d
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

ATATÜRK’E HAKARET CEZASIZ MI KALDI?

Atatürk paylaşımıyla gündeme gelen Sağlık-Sen Yöneticisinin Belediye ziyareti tepki çekti

Geçmiş yıllarda Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Karabük Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Çamlıca’nın, Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş ile birlikte Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’yı ziyaret etmesi yeni tepkilere yol açtı.

Yaklaşık üç yıl önce Çamlıca’nın kişisel X hesabından yaptığı ve daha sonra kaldırıldığı belirtilen paylaşımda, Atatürk hakkında “İslami yönü iyi değil”, “İslam’ı yok etmiş” ve “İslam düşmanı” gibi ifadeler kullandığı öne sürülmüştü. Söz konusu görüntülerde ayrıca Çamlıca’nın, Atatürk’ün eleştirilemeyeceği yönündeki toplumsal yaklaşımı sorguladığı ve Cumhuriyet’in kurucusunu yalnızca askeri yönüyle başarılı bulduğunu ifade ettiği görülmüştü.

Paylaşımın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanmış, Nurettin Çamlıca hakkında disiplin süreci başlatılmıştı. Hazırlanan disiplin dosyasının, sendikanın en üst karar organlarından biri olan Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği açıklanmış, Çamlıca’nın ihraç edilebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.

Ancak aradan geçen sürede Çamlıca’nın Sağlık-Sen Karabük Şubesi’nde başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü öğrenildi. Son olarak Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sezgin Aydoğmuş’un Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva’ya gerçekleştirdiği ziyarette Çamlıca’nın da yer alması, çeşitli kesimlerin yeniden tepkisini çekti.

Kamuoyunda oluşan eleştirilerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan söz konusu paylaşımlara rağmen Çamlıca’nın görevine devam etmesi tartışma konusu oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin