Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0

Ev sahibinin dikkati kiracılarını ölümden kurtardı

Karabük’te ocağa konulan tavanın yanması nedeniyle dumandan etkilenen yaşlı karı kocayı itfaiye ve sağlık ekipleri kurtardı.

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi Yıldız Caddesinde meydana geldi. Recep Savaş (65) eşine yemek yapmak için ocağa tava koydu. Savaş ocağa koyduğu tavayı unutup uykuya daldı. Bir süre sonra yanmaya başlayan tava nedeniyle evin içerisi dumanla doldu. Yan binada oturan ev sahibinin dumanları fark edip kiracısını uyarmasıyla uyanan Savaş çiftinin yardımına itfaiye ve sağlık ekipler yetişti. Eve giren ekipler Recep ve yatalak olan eşi Saniye Savaş’ı (64) dışarıya çıkartıp sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye gitmeyi kabul etmeyen yaşlı çift komşusunun evine yerleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Mayıs, 2026 13:26 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK BELEDİYESİ’NDEN KARABÜKLÜ ŞAİRE VEFA

Karabük Belediyesi, kentin kültürel hayatına uzun yıllar emek veren emekli matematik öğretmeni ve şair Osman öğretmen için anlamlı bir vefa programı gerçekleştirdi. Şiir ve müziğin buluştuğu etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

1949 yılında Karabük’te dünyaya gelen ve uzun yıllar öğretmenlik mesleğini sürdüren 77 yaşındaki şair, eğitim hayatındaki katkılarının yanı sıra kaleme aldığı şiirlerle de Karabük’ün kültürel hafızasında önemli bir yer edindi. İki şiir kitabı bulunan sanatçı; eserlerinde insan sevgisi, toplumsal duyarlılık ve hayatın içinden duyguları işleyerek birçok kişiye ilham oldu.

Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen programda müzik dinletisi gerçekleştirilirken, öğrencileri de Osman öğretmenlerini yalnız bırakmadı. Öğrenciler, şairin eserlerinden şiirler seslendirerek programa anlam kattı.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “SANATÇILARIMIZA HAYATTAYKEN SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, toplumun kültürel hafızasını oluşturan sanatçılara sahip çıkmanın önemli olduğunu belirterek, “Şehrimizin değerlerine vefa göstermeyi çok kıymetli buluyoruz. Osman öğretmenimiz yalnızca yetiştirdiği öğrencilerle değil, eserleriyle de Karabük’ün kültürel hayatına önemli katkılar sunmuş kıymetli bir ismimizdir. Sanatçılarımıza ve büyüklerimize hayattayken sahip çıkmak, onların emeklerini yaşatmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜNDE ANLAMLI SÜRPRİZ

Etkinlikte ayrıca 15 Mayıs doğum günü dolayısıyla sanatçıya sürpriz pasta hazırlanırken, Karabük Belediyesi tarafından “Hayat Ağacı” hediye edildi. Samimi atmosferde gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin